Itt az NVIDIA olcsó integrált lapkakészlete

Hirdetés

Az NVIDIA szakítva eddigi névválasztási stratégiájával, GeForce 6100-nak keresztelte legújabb, C51 kódjelű integrált lapkakészletét, melyre elsősorban olcsóbb, főként irodai használatra szánt gépek építhetők. Az alaplapgyártók közül elsők közt a tajvani Biostar jelentkezik az új lapkakészletre épülő termékkel; a T sorozatba tartozó alaplap a sokatmondó TForce 6100-939 nevet kapta.


Hatékony belépő a középszegmensbe

Az AMD Athlon 64/FX/X2 processzorait fogadó, microATX formátumú alaplap négy DDR DIMM foglalatába maximum 4 GB memória kerülhet, a TurboCache technológiát alkalmazó GeForce 6100-as GPU ebből foglalja le a megjelenítéshez szükséges mennyiséget. A TForce 6100-939-re egy PCI Express x16 grafikus csatoló is került arra az esetre, ha az integrált megoldás teljesítménye kevésnek bizonyulna, az alaplap emellett egy PCI Express x1 és két PCI kártyával bővíthető.

A TForce 6100-939-hez összesen négy Ultra-ATA és két SATA II tárolóegység csatlakoztatható, az alaplap ezenkívül integrált Fast Ethernet hálózati csatolót, 6 csatornás audiorendszert és összesen nyolc USB 2.0 kaput kínál. A Biostar annak ellenére, hogy nyilvánvalóan nem tuningőrülteknek készítette új alaplapját, a T-Power BIOS és T-Power Hardware/Software funkciókkal és szoftverekkel igyekszik lehetőséget nyújtani mindenkinek arra, hogy némi plusz teljesítményt sajtoljon ki rendszeréből.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés