Csúcsra törő barkácskártya a GeForce GTX 680 alapjain

Hirdetés

Az NVIDIA GeForce GTX 680 ugyan még csak a tegnapi napon rajtolt el, de máris kezelésbe vette K|ngp|n. A tuningosok körében ismert úriember az EVGA megoldását fogta munkára. Ennek jelenleg nincs jelentősége, mert minden cég a referenciatermékre épít, de a formalitás megkívánja az információ leközlését. A helyzet azonban egy csöppet bonyolultabb, ugyanis az eredeti tápáramkört némi sufnituning keretében egy jóval erősebb megoldásra cserélték. Az így keletkezett barkácskártya GPU-ja 1,6 voltos feszültséget kapott. A hivatalos képen az EVGA programja ugyan csak 1,212 voltot ír ki, de ezt el lehet nézni a szoftvernek, mivel bizonyos, hogy nem készítették fel a rendszert a lentebb látható kialakítás értelmezésére.

Barkácsolt GeForce GTX 680 extrém tuningra várva
Barkácsolt GeForce GTX 680 extrém tuningra várva (forrás: VR-Zone)

Az átalakított GeForce GTX 680 magórajelét 1900 MHz-re sikerült emelni, míg a memórialapkák effektív 7326 MHz-en ketyegtek. Megemlítendő, hogy a processzor szerepét egy Core i7-3960X látta el, mely 5600 MHz-en dolgozott, míg a rendszermemória 2400 MHz-es effektív órajelet kapott. Természetesen a teljes rendszer hűtésére folyékony nitrogén szolgált, ahogy az az extrém tuninghoz illik.


[+]

K|ngp|n természetesen sikerrel járt, és a 3DMark 11 tesztprogram Performance módjában sikerül elérni a 15327 pontos eredményt. Azt le sem tagadhatják, hogy a cél a pár nappal korábban megjelent MSI R7970 Lightning 15035 pontos tuningcsúcsának a megdöntése volt, mely végül sikerült. A két termék eredményében érdekességeket is lehet látni. A VGA-k a GT2 és a GT3 tesztben szinte fej-fej mellett haladnak. Eközben a GeForce GTX 680 a tesszelláció nélküli, egyszerűbb shadereket futtató GT1-es tesztben nagyon elhúz, míg a tesszellációval és komplex számításokkal teletűzdelt GT4-es teszt a Radeon HD 7970-nek fekszik jobban.

A tuninghoz természetesen gratulálunk. Valószínű viszont, hogy Elmor újra felveszi a kesztyűt K|ngp|n eredményét látva, így nem mernénk kijelenteni, hogy a verseny ezzel végleg véget ért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés