Extrém tuningot kapott az MSI R7970 Lightning

Hirdetés

Az MSI le sem tagadhatná, hogy a nemrég bemutatott R7970 Lightning esetében az extrém tuning forgott a tervezők fejében. Az új kártya nagyon ki van gyúrva ebből a szempontból, ám ezt bizonyítani is kell. A svéd származású Elmor a tuningos körökben ismert embernek számít, így nem csoda, hogy elsőként vehette kezelésbe az MSI újdonságát.


[+]

Szokás szerint, ha egy ilyen kártyára jut egy kis folyékony nitrogén, akkor ott nagy dolgok is születhetnek. Az AMD Radeon HD 7970-re épülő VGA végül a tesztpadon végezte, extrém hűtés mellett, ami extrém tuningért kiált. Elmor 1,7 voltos feszültséget állított be a Tahiti kódnevű cGPU-nak, amivel sikeresen elérte az 1800 MHz-es magórajelet, míg GDDR5-ös memóriák effektív 7,7 GHz-es frekvencián ketyegtek. Ilyen órajelek mellett persze a teszt sem maradt el, amihez az alapok a 3DMark 11 biztosította Performance módban. Az extrém tuning 15035 pontos eredményt jelentett. Természetesen a kártyának segítség is kellett ehhez, így az alapokat az MSI Big Bang XPower II alaplap biztosította, melyben egy Core i7-3960X CPU dolgozott 5207 MHz-en, a négycsatornás módban működő memória effektív órajele pedig 2314 MHz volt.


(forrás: techPowerUp!) [+]

Elmor egyébként nemrég el is mondta a véleményét az MSI R7970 Lightning jelzésű VGA-ről, melyet az alább beágyazott videóban meg is lehet tekinteni. Persze mint, mindig most is beszédesebbek a tettek, így ezúton gratulálunk Elmornak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés