GBoxot tervez az Emtec

Hirdetés

Úgy tűnik, az Emtec is lát fantáziát a mikroméretű asztali gépekben, mert a napokban kiszivárgott hírek szerint hamarosan bejelentik a GBoxot. Az elnevezés persze nem véletlen, hiszen ugyanezt a nagy G betűt láthatjuk a gyártó netbookjának, a Gdiumnak a burkolatán is, és a név emlékeztet a hasonló külsejű Eee Boxra is. A friss modell processzora még ismeretlen, de szinte biztos, hogy valamelyik Intel Atom fog dolgozni benne (az N270 vagy N280). A chipset azonban adott: a GBox az NVIDIA Ionját használja, így a grafikáról a GeForce 9400M integrált vezérlő gondoskodik. A Microsoft Windows XP operációs rendszert használó készüléket 160 GB-os merevlemezzel és 1 GB RAM-mal szerelik majd.

Pici lett (Forrás: Tech Digest)
Pici lett (Forrás: Tech Digest)

A kis nettop nagyon vékonyra sikeredett, vastagsága alig néhány centi. Ez persze azzal járt, hogy a felépítését sem bonyolították túl, az egyszerű fehér műanyag burkolaton két LED kapott helyet. Találunk rajta hangkimenetet és -bemenetet, D-Sub és Ethernet csatlakozót, valamint hat USB porttal is ellátták – ezek közül kettő az előlap kihajtható ajtaja mögött kapott helyet. Később valószínűleg érkezik majd egy HDMI csatlakozós modell is.

Az Emtec GBox pontos megjelenési idejéről még nincs információ, érdekes módon az áráról viszont igen: várhatóan 209 eurót kell majd kifizetni érte.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EMTEC

Előzmények

Hirdetés