Asus Eee Box hamarosan Európában

A netbook kategória megteremtése után az Asus ismét kitalált valami egyedit. Új mini asztali számítógép sorozatát Eee Box névre keresztelte – és akárcsak az Eee PC esetében – 1,6 GHz-es Atom N270 processzorral, valamint Intel 945GSE chipsettel látta el, amely integrált GMA950 grafikus megoldást kínál.

Az Eee dizájnelemeket magán viselő, fekete vagy hófehér asztali számítógép monitor nélkül érkezik, operációs rendszere Windows XP Home és Linux is lehet. Előbbi esetében a B202-es modell – előreláthatólag – 269 euróba, a linuxos változat pedig tíz euróval kevesebbe (259 euró) fog kerülni. A rendszermemória mennyisége maximum 2 GB (DDR2) lehet, adattárolásra mindkét modell esetében 80 és 250 GB közötti SATA merevlemezkínálat áll rendelkezésünkre. Kommunikációs lehetőségeik közt Ethernet és WLAN (b/g/n) szerepel, a Bluetooth opcionális. Egy DVI, négy USB 2.0, analóg, valamint digitális hangkimenet (SPDIF) is került a gépre.

Az előlapon elhelyezett nyitható fedél nemcsak a csatlakozókat takarja el esztétikusan, de egy memóriakártya-olvasót (SD, MS, MMC) is magában rejt. Az 1,3 kilogrammos Eee Box B202 mellé az Asus egeret és billentyűzetet is csomagol. Magyarországon októberben kerül piacra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés