Galaxy Tab blog: a megújult Market

A Honeycomb megjelenésével a Google lecserélte az alap androidos szoftverkínálat felhasználói felületeit, ez alól a saját alkalmazásbolt, az Android Market sem kivétel. Az alkalmazást elindítva egy három panelre osztott felület fogad minket. A képernyő felső harmadát ajánlósáv foglalja el, amelyben a legnagyobb számban letöltött alkalmazások figyelnek. A maradék terület két részre van osztva: bal oldalt az éppen jól menő programok listája látható, itt összesen hat szoftver kapott helyet, alatta pedig a legsikeresebb hat applikáció felsorolása látható; a jobb oldali panelen a kategóriák között válogathatunk.

Az alkalmazások letöltésének, telepítésének és frissítésének menete nem változott, minden ugyanúgy megy, mint eddig. A kezelőgombok viszont a felső sávba kerültek. Itt tudunk keresni a Market kínálatában, valamint itt érhetjük el a már letöltött programjainkat is. A kedvenc szoftvereinket meg is oszthatjuk ismerőseinkkel, ehhez egy dedikált virtuális gombot is kapunk; a közösségi hálózatok mellett Bluetooth-on és e-mailen keresztül is elküldhetjük a programok linkjeit, sőt QR-kódot is készíthetünk belőlük.

A beállítások menü billentyűje is a felső sávba került, pontosabban a jobb felső sarokba. Ezen keresztül nézhetjük meg a vásárlási és letöltési előzményeket (ezeket törölhetjük is), és többek között a fiókjainkat is itt kezelhetjük. További érdekesség, hogy bár kis hazánkban még nem érhetjük el az alkalmazásbolt fizetős szolgáltatásait, a szoftver ettől függetlenül forintban jeleníti meg az árakat. A megújult felületről és a használatról egy rövid videót is készítettünk, íme:

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények