Galaxy Tab blog: galéria és videólejátszó

A mai bejegyzésben a megújult képnézegető alkalmazást és a videólejátszót vettük elő. A nagyobb képernyőméret miatt a Galéria vezérlőbillentyűi a képernyő felső sávjába kerültek, mint azt a Honeycomb beépített alkalmazásainál már megszokhattuk. Itt kapott helyet a megosztás gombja, amellyel a Facebooktól elkezdve Bluetooth-on át e-mailen keresztül szórhatjuk tovább a képeinket. A megosztógomb mellett balra található a diavetítés virtuális billentyűje, jobbra pedig a törlés és az egyéb beállítások érhetőek el.

Az alkalmazás minimális képszerkesztési funkciókat is kínál: a fotókat 90 fokonként forgathatjuk, valamint ki is vághatunk belőlük egy darabot, melynek méretét egy átméretezhető téglalappal határozhatunk meg. Összességében egy kellemes képnézegető alkalmazásról van szó, bár egy kicsit több újítást vártam, a program ugyanis roppantmód hasonlít a telefonokon futó Android rendszerek galériájára.

A Movies névre hallgató videólejátszóval viszont nem vagyok megelégedve. Egyrészt a funkcionalitása körülbelül a nullával egyenlő: megállíthatjuk és újraindíthatjuk a lejátszást, illetve beletekerhetünk a felvételekbe, ennyi. A támogatott formátumok száma is édeskevés: a kamera által rögzített videókon és az MPEG-4 fájlokon kívül semmit nem eszik meg a szoftver. Ez elég ciki, mivel a táblagépek egyik fő vonzereje a széleskörű multimédiás szolgáltatás, legalábbis ez kellene, hogy legyen; ha valaki használható lejátszót szeretne, a Marketen érdemes körülnéznie, én a RockPlayert vagy az mVideo Playert ajánlom.

Az alap szoftverekről egy rövid videót is vettünk, íme:

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények