6 GB-os GeForce RTX 3050 kártyák a Gigabyte interpretálásában

Két, minimálisan tuningolt modell érkezett, amik közül az egyik félmagas formátummal büszkélkedhet.

Hirdetés

A jelentősen megnyirbált, 6 GB-os NVIDIA GeForce RTX 3050 VGA hivatalos megjelenéséről a Gigabyte sem maradt le, és két saját – egyelőre kérdéses vételárú – koncepciót mutatott be, amelyek közül a nagyobb méretűt GeForce RTX 3050 Eagle OC 6G-ként listázzák.


[+]

A 192 mm hosszú, 117 mm magas, illetve 36 mm vastag, kétslotos vezérlő kétventilátoros Windforce hűtése természetesen visszafogott terhelés mellett támogatja a félpasszív üzemet, és graféntartalmú kenésben részesült, siklócsapágyas légkavarói a turbulencia csökkentésének érdekében egymással ellentétes irányban forognak.


[+]

A típus 2560 helyett 2304 CUDA magot felvonultató GPU-jának Boost frekvenciáját a referencia 1470-ről 1500 MHz-re növelték, de 128-ről 96 bitesre szerényített memóriabuszt használó, 6 GB-nyi GDDR6 VRAM 14 GHz-es effektív órajelét – a megszokott módon – érintetlenül hagyták a tervezők. A működéshez szükséges energiát közvetlenül a PCI Express sínből nyerő jószág hátlapi takarólemez nélkül jön, és I/O keretén két HDMI 2.1 kimenet állomásozik a két 1.4a verziószámú DisplayPort szomszédságában.


[+]

A másik újdonság a 181 mm-es hosszúságú, mindössze 69 mm magasra, valamint ugyancsak 36 mm vastagra nőtt GeForce RTX 3050 OC Low Profile 6G, ami ahogy azt neve is jelzi, alacsony profilú kivitelével a meglehetősen szűkös gépházak tulajdonosait vette célkeresztjébe.


[+]

A hardver kétventilátoros Windforce blokkjának réz hővezető csöve direkt kontaktusban van a grafikus lapkával, és a GPU Boost órajelét vadító 7 MHz-cel emelték meg a zöld sztenderdhez képest (tehát 1477 MHz-ről beszélünk), miközben a memória a fentebb már említett paraméterekkel dolgozik.


[+]

Az I/O részleg tartalma megegyezik a termetesebb márkatársnál látottakkal, azonban a backplate-et vagy 6+2 tűs PCI Express tápcsatlakozót mellőző termékhez a normál magasságún kívül egy félmagas beépítőkeretet is mellékelnek a dobozban.


[+]

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés