Rendkívül gyors a Fusion-io SSD megoldása

Hirdetés

A Fusion-io elsősorban vállalatok számára készít SSD eszközöket és nagyteljesítményű I/O (Input/Output) megoldásokat, az ioXtreme névre keresztelt terméke azonban a PC-s piac prémiumkategóriás SSD adattárolója is lehet.


A kép illusztráció.

A 80, 160 és a 320 GB-os verzió is Multi Level Cell NAND flashchipekre fog épülni. A gyártó állítása szerint a termék akár 500 MB/s írási és 700 MB/s olvasási sebességre is képes, emellett másodpercenként 50 000 I/O műveletet tud végrehajtani. Ennek következtében az eszköz SATA interfész helyett négycsatornás PCI Express foglalatba illeszkedik, mely elegendő sávszélességet biztosít a fenti specifikációknak.


A gyártó által kiadott összehasonlító grafikon az elméleti teljesítményekről. [+]

A vállalat a terméket elsősorban CAD/CAM felhasználóknak, szoftverfejlesztőknek szánja, de bárki örömét lelheti benne, aki szélvészgyors adattárolóra vágyik. Az eszköz mellett természetesen megtarthatók a SATA interfészen csatlakozó átlagos SSD vagy HDD megoldások is. A jövő év első negyedévében megjelenő bővítőkártya áráról még nem számolt be a gyártó, de a 80 GB-os változat várhatóan kicsivel 1000 dollár alatt keresi majd a felhasználók kegyeit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés