Hirdetés

Funkcióban gazdag házak a BitFenixtől

A Computex a kisebb, feltörekvő cégek számára is remek terepnek bizonyult, hogy magukat, illetve új termékeiket minél szélesebb körben bemutathassák, megismertessék. Ezt az elég friss alapítású cégnek számító, tavasszal alakult BitFenix is kihasználta. A csapat egyelőre különleges, egyedi tervezésű házakat tervez, amivel elsősorban a játékos réteget célozzák meg. A BitFenix alkalmazottai az ABIT-nál és a CM Stormnál szerzett tapasztalataikkal felvértezve kezdtek neki a külön cégalapításnak, és azóta két prototípusuk is bemutatkozott a nagyközönség előtt. Ezek egyike a teljes méretű torony, a fehér Colossus, másik pedig a fekete miditorony Survivor.

BitFenix Colossus és Survivor (forrás: TechPowerUp) [+]
BitFenix Colossus és Survivor (forrás: TechPowerUp) [+]

A Colossus kinézete valószínűleg eléggé meg fogja osztani a közönséget, a hullámos bevésés legalábis valószínűleg nem mindenki tetszését nyeri el, mindenesetre elég látványos. Ám a világítást bekapcsolva az ő véleményük is megváltozhat, hiszen a sötétben kéken vagy pirosan derengő Colossus elég jól néz ki. A fémláda tetején egy számzárral lakatolható, felnyitható fedelű rekesz található, ahol az éppen töltés alatt álló mobilt, vagy a hordozható külső háttértárat tarthatjuk. LAN partin hasznos lehet egy ilyen. Helyet kapott még itt egy eSATA, két USB port és a hangkivezetések aljzatai.

Hullámok és fények a Colossuson [+]
Hullámok és fények a Colossuson [+]

A Colossus belsejében hét darab 2,5”-es vagy 3,5”-es meghajtók tárolására alkalmas fiók található, az alaplaptartó tálcára pedig EATX, ATX és microATX formátumú lapok szerelhetők. Hátul nyolc bővítőkártya kaphat helyet, így az alaplapok hetedik helyére is beszerelhető dupla szélességű videokártya például. A ház hűtéséről elöl és felül 140 mm-es ventilátorok gondoskodnak, míg hátul 120 mm-es található, de van folyadékhűtés csövei számára kialakított lyukból is négy.


A Colossus képességeit bemutató videó

A Survivor miditorony erős vázán egy műanyagból és gumiból álló borítás van, ami egyrészt a hangszigetelésért felel, másrészt a gépház szállításakor vagy mozgatásakor bekövetkező rázkódások csökkentésére szolgál. Elöl három 5,25-ös meghajtófiókja van, belül pedig további hat 3,5-ös meghajtók számára kialakított hely található. Az előlapi kivezetések a doboz tetejére került, négy USB, egy eSATA és a két hangkivezetés alkotja. A Survivor oldallapjai teljes egészében fémhálóból állnak, a hűtést 140 mm-es szélkerekek biztosítják elöl és felül, illetve egy 120 mm-es hátul. A BitFenix szerint hamarosan piacra kerülhetnek az új házak.

BitFenix Survivor (forrás: TechPowerUp) [+]
BitFenix Survivor (forrás: TechPowerUp) [+]

Előzmények

Hirdetés