Full HD felbontású sisakkamera a Drift Innovationtől

Íme egy tökéletes példa arra, hogy mit is jelent a specializált termék fogalma 2010-ben. A Drift Innovation már nevében is jelzi, hogy termékeit elsősorban a sportolóknak, azon belül is az extrém sportok híveinek ajánlja.

Drift Innovation HD170
Drift Innovation HD170

Lassan egy év is eltelt azóta, amióta a GoPro bemutatta a világ első Full HD felbontásban rögzítő sisakkameráját, de ettől persze még túlzás lenne állítani, hogy a termékcsoport felett elszállt az idő. A Drift a HD170 típusjelzésű kamerájával is ebben a ligába nevez, és a technikai specifikációk, valamint a kapcsolódó szolgáltatások alapján úgy tűnik, hogy egészen életképes megoldásról van szó.

A másodpercenkénti harminc képkockás sebesség mellett, H.264 formátumban rögzítő modell képes öt megapixeles állóképek elkészítésére is. Beállítható rajta a nagy látószögű (170 fok) felvétel is, igaz ilyenkor kompromisszumot kell kötni a felbontást illetően, hiszen így maximum 720p-s videó készíthető. A készülék 32 MB belső memóriája édeskevés, azonban a beépített tároló felturbózható egy 32 GB-os SD kártyával is, ami elfogadhatónak mondható. A termék 1110mAh-s, újratölthető lithium-ionos akkumulátora USB porton keresztül táplálható.

Helyet kapott rajta egy 1,5 hüvelykes LCD kijelző, amelyen visszanézhetők a mozgó- és az állóképek is. Nem spórolták ki a beépített mikrofont illetve a hangszórókat sem, így a felhasználó akár kommentálhatja is a történéseket. A mindössze 138 grammos tömeggel rendelkező termék fél méterig vízálló, azaz búvárkodásra nem igazán alkalmas, arra viszont jó, hogy ne kelljen félni, ha beleborolunk a hóba, sőt egy komolyabb zivatart is kibír a kamera.

Abszolút jó megoldás, hogy jár hozzá egy vezetéknélküli távirányító is, hiszen meglehetősen nehézkes lehet sisakon nyomkodni a megfelelő gombokat. A CMOS szenzorral megtámogatott Drift Innovation HD170 egyelőre csak a külföldi webáruházakban érhető el, az ára 330 dollár körül alakul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés