Hirdetés

Redundáns és "VR támogatást kínáló" PC-s tápot mutat be az FSP

A Twins és a Dagger nevű fejlesztése a Computexen érkeznek.

Az FSP-től több újdonság várható a hamarosan kezdődő tajvani kiállításon, de ezek közül is kiemeltek két tápegységet, melyek a Twins és a Dagger sorozatot alkotják.

Előbbi egy olyan redundáns tápegység, amely standard méretekkel rendelkezik, így bármelyik normál, ATX tápegységet fogadó házba behelyezhető. A megoldás lényege, hogy két darab "szerverszintű", egyenként 500 watt teljesítmény leadására képes elektronikát préseltek közös fedél alá, melyek menet közben képesek átvenni egymástól a munkát, ha egyikük kiesik. Természetesen a hot swap képesség is megvan, tehát az egyes egységek menet közben, a gép lekapcsolása nélkül is cserélhetőek, valamint gondoskodtak róla, hogy a hiba jellege az operációs rendszer alól szoftverből kiolvasható legyen. A hűtés is szeparált, azaz egy-egy 40 milliméteres ventilátor dolgozik a levegő áramoltatásán.

FSP Twins
FSP Twins [+]

A másik újdonság a Dagger tápegység lesz, amelyek a vállalat "gamer" és "VR támogatás" jelzőkkel illetett (jelentsen ez bármit is egy tápegység esetében, tehát inkább marketingfogás). Ebben az esetben viszont nem egy ATX, hanem egy SFX méretű fejlesztésről számolhatunk be, mely 500 és 600 wattos teljesítmény leadására képes, hatásfokuk pedig a 80 Plus Gold besorolásának felel meg. Természetesen a tápok megfelelnek a legújabb szabványoknak, DC-DC konverterrel rendelkeznek, a kábelezés pedig teljesen moduláris, míg a hűtést 80 milliméteres ventilátor végzi.

FSP Dagger
FSP Dagger [+]

Egyelőre sem a Twins, sem pedig a Dagger bővebb paraméterei nem ismertek, ahogy az áruk sem publikus egyelőre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés