Computex 2016: a Thermaltake standján jártunk, új tápokat láttunk

80 Plus Titanium taggal is frissült a Toughpower tápcsalád, az érkezők a DPS G RGB szériát gazdagítják

A 2016-os esztendő Computex kiállításán a Thermaltake standját is meglátogattuk, ahol a stand első, a nagyközönség számára megnyitott percei sajtóbejelentésekkel teltek. Volt itt prémium számítógépház modderek számára, 12 LED-es RGB ventilátor elsősorban vízhűtő radiátorokra, de az érkezők névsorát alkotja még a Tt eSports Level 10 M Advanced egérre hajazó Ventus Z gamer egér, és a Toughpower DPS G RGB tápcsalád.

A Thermaltake sajtóbejelentése
A Thermaltake sajtóbejelentése [+]

Ezúttal a Toughpower DPS G RGB családra koncentrálunk jobban, ami mindjárt két változatban is napvilágot látott, az RGB utótag nélküli elődjéhez hasonló, de jobb hatásfokkal. A teljesítménylétra felvégén a 80 Plus Titanium, az alsó felén pedig a 80 Plus Gold modellek sorakoznak, de mindegyikük egységesen teljesen moduláris. A nagyokkal az 1500 W és 850 W közötti tartományt fedik le, míg a kisebb hatásfokúak 850 és 650 watt között sorakoznak. A 850 W teljesítményű verzió mindkét említett 80 Plus minősítéssel elérhető. A képre kattintva galériánkban a teljesítménylépcsők és további részletek is megtekinthetők. A gyártó mindegyikre 10 év garanciát vállal, továbbá kiderült, hogy 32 bites ST Microelectronics processzort kaptak, amely digitálisan szabályozza a tápegységet és hűtését.

A Thermaltake DPS G RGB 850 W Titanium - a képre kattintva galéria nyílik
A Thermaltake DPS G RGB 850 W Titanium - a képre kattintva galéria nyílik [+]

Aktív PFC-vel rendelkeznek, az összes kondenzátoruk japán, valamint 256 színkombinációig állítható RGB világítású a beépített, üresjáratban leálló, a gyártó által halknak titulált 14 cm-es ventilátoruk. Az SPM technológia támogatott, és ez ugyanazt tudja, amit az elődök. Az új tápok azonban már VR Ready minősítést is kaptak, ilyet már láttunk a közelmúltban más gyártónál is. Sajnos a kiállított tápegységeket nem tudtuk bekapcsolni, meghallgatni, mert vitrin mögött voltak, így az adattábláikat is homály fedi egyelőre. A boltokban visszaköszönő árcéduláról és a megjelenési dátumról sincs pontosabb adat, de annyit már tudni, hogy a vitrinbéli példányok már nem prototípusok, hanem végleges verziók voltak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés