Frissített ECS alaplap Intel processzorokhoz

Az ECS piacra dobta Intel processzorokat fogadó, nForce 570 SLI chipset köré épülő NFORCE 570 SLIT-A alaplapjának új változatát; az 5.1-es verziószámot viselő lapot a Core 2 processzorokkal való együttműködésre is felkészítették. Az északi híd legfeljebb 1066 MHz-es rendszerbusz-órajelet támogat, kétcsatornás memóriavezérlője hivatalosan DDR2-667 és DDR2-533 sebességű modulokat képes kezelni, a négy aljzatba maximum 16 gigabájtnyi memória illeszthető.

A lapon található két PCI Express x16 foglalat révén SLI grafikus rendszer is kiépíthető, ilyenkor mindkét videokártya 8 PCIe-sávon kommunikál. További bővítésre két PCIe x1 és három PCI sín ad lehetőséget. A déli hídra két IDE csatorna és négy Serial ATA II port kapcsolódik, merevlemezek RAID 0, 1, 0+1 és 5 tömbbe szervezhetők.

Nyolccsatornás hangról egy Realtek ALC883 chip gondoskodik. A lapon egy Gigabit Ethernet hálózati interfész található, egy további Fast Ethernet port opcionális tételként jelenik meg a specifikációban. Az NFORCE 570 SLIT-A-ról nem hiányoznak a FireWire portok sem, hátsó I/O-paneljén pedig egyebek mellett koaxiális és optikai SPDIF audiokimenetek is helyet kaptak.

Előzmények

Hirdetés