Hirdetés

A zajtalan működésre helyezi a hangsúlyt a Fractal Design Define S2

Az új modell továbbviszi az előd célkitűzését, és megpróbálja a lehető legtöbb zajt házon belül tartani.

Hirdetés

A Fractal Design 2015-ben bemutatott Define S modellje hangtalan működést próbált elérni a lehető legjobb légáramlás biztosítása mellett. A most bemutatott utód, a Define S2 is hasonlóképp küzd a vásárlók kegyeiért, némileg frissített kiadásban.


[+]

Az alumínium és üveg felépítmény 11,6 kg-ot nyom a mérlegen, kiterjedése pedig 543 x 233 x 465 mm. Az elődhöz képest nagyobb ablak jobb rálátást nyújt a Mini-ITX-tól EATX méretig beszerelhető alaplapra és komponenseire, például a legfeljebb 185 milliméter magas processzorhűtőre, vagy az akár – a külön megvásárolható Flex VRC-25 riser segítségével – vertikálisan is elhelyezhető, 440 milliméter hosszú videokártyára. Az adattárolók elhelyezése hasonló az eredeti Define S megoldásához, két-két 2,5 hüvelykes meghajtót szerelhetünk a tápegység takarólemezére, vagy az alaplaptálca hátoldalára, utóbbi páros mellé pedig három darab, 3,5 hüvelykes HDD-t tehetünk, amelyek túloldalára a vízhűtés tartályát erősíthetjük.

ModuVent tetőlemez ModuVent tetőlemez
ModuVent tetőlemez [+]

Az előre beépített, három darab, Nexus+ Smart Hub ventilátorvezérlővel kontrollált Dynamic X2 GP-14 ventilátort kiegészíthetjük még további hat szélgéppel, radiátorból pedig alulra 28, előre 36, a tetőlemez alá pedig 42 centis példányok kerülhetnek. Ez utóbbit a harmadik generációs ModuVent hangszigetelés borítja, amit könnyedén le is emelhetünk, ha inkább jobb hűtésre lenne szükségünk. A gépház tetején találjuk továbbá a frissített I/O panelt, mely a két-két USB 2.0 és 3.0 csatlakozó mellett már egy 3.1 Type-C portot is felvonultat.

A fekete, szürke és fehér színekben elérhető Fractal Design Define S2 már elérhető, méghozzá 149 amerikai dollárért.

Azóta történt

  • Bemutatkozott a Fractal Design Focus 2 háza

    Az ötféle kivitelben készülő újonc nem igyekszik lenyűgözni, inkább a racionális énünknek próbál imponálni a használhatósággal, bővíthetőséggel és mérsékelt árral.

Előzmények

Hirdetés