Apró PC-vel jelentkezik a Foxconn

A Foxconn egyre több nettopot dob piacra saját márkanév alatt, ami igazából nem gond, hiszen így nő a felhasználók választási lehetősége. Az AT-5570 jelzésű termék egészen kis házat használ és a fogyasztása is rendkívül baráti. Utóbbit főleg az AMD Brazos platformjának köszönheti, ezen belül is a C-70-es Vision APU-nak, ami két darab 1 GHz-en üzemelő processzormagot rejt, 1,33 GHz-es Turbo Core funkcióval, míg a 80 shader processzorral dolgozó Radeon HD 7290-es grafikus vezérlő magórajele 276 MHz lesz, amit a turbó funkció 400 MHz-re emelhet – amennyiben ez a 9 wattos fogyasztási kereten belül lehetséges.

Hirdetés

A DDR3 szabványra épülő rendszermemória maximum 8 GB lehet, az adattároló szerepét pedig 2,5 colos 6 Gbps-os SATA interfészre köthető meghajtó láthatja el. A vezérlőhíd funkcióit az A68M jelzésű lapka tölti be, a hűtés pedig passzív hőelvezetéssel van megoldva.

A kommunikációs lehetőségeket a Gigabit Ethernet és az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi biztosítja, továbbá nem hiányzik a kártyaolvasó sem. Az aljzatok esetében a vállalat két darab 3.0-s és négy 2.0-s USB porttal is kedveskedik, továbbá a HDMI és a DVI kimenet is alapfelszereltség.


[+]

Az új nettop az AMD visionös gépekre jellemző képességeket is támogatja, így a DirectX 11-es, a DirectCompute 5.0-s, az OpenCL 1.2-es, az OpenGL 4.2-es és az OpenGL ES 2.0-s API-t. Emellett az APU UVD 3.0-s motorja kezeli az AVC/H.264, az MVC, a VC-1, a DivX/Xvid, valamint az MPEG-2/4 videókat, továbbá támogatja a Flash animációk gyorsítását a stage video szolgáltatás használatával, és a különböző webes felületek gyorsítása sem jelent akadályt.

A Foxconn AT-5570 szállítása várhatóan ebben a hónapban kezdődik meg, az ajánlott fogyasztói árról azonban nincs adat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés