Foldio360, az okos forgóasztal

Az ORANGEMUNKIE, a cég a Foldio360 mögött, nem az első alkalommal próbálkozik ötletét közösségi finanszírozásból megvalósítani, méghozzá sikeresen. Először 2013-ban próbálkoztak a Foldio névre keresztelt könnyű és hordozható méretűre összehajtható, beépített világítással rendelkező tárgysátrukkal. A 10 000 dolláros cél helyett 170 000 dollárt sikerült összeszedniük, ami nyilván megadta nekik a kellő anyagi hátteret és magabiztosságot, hogy egy évvel később hasonló keretek között útnak indítsák a Foldio2 kampányukat. A siker itt is hatalmas volt, közel 500 000 dollárral támogatták őket, aminek köszönhetően tovább folytathatták a munkájukat és ennek lett az eredménye a Foldio360.

A koncepció egyszerű volt: ha már rendelkeznek egy tárgysátorral, akkor egy kis forgóasztal és egy telefonos alkalmazás segítségével rendkívül leegyszerűsíthető a körbeforgatható képek készítése. Ez a mostanában egyre népszerűbbé váló 360 fokos termékfotók idejében igencsak hasznos lehet. A Folio360 Bluetooth segítségével kommunikál a telefonnal, így az alkalmazás telepítése után, ha elkészültünk a beállításokkal, elég csupán a felvétel gombot megnyomnunk és az asztalka magától forogni kezd, a telefon pedig elkészíti a felvételeket. Amint végzett, az elkészült képeket egybefűzi és máris kész a körbeforgatható termékfotónk.

További extra, hogy az IR szenzornak köszönhetően nem csak telefonnal és tablettel, de akár fényképezőgéppel is képes együtt működni, így a magasabb képminőség is biztosított. Emellett az eszköz oldalába került még egy további fényforrás, a Halo Edge, aminek köszönhetően, ha tárgysátrat használunk, teljesen homogén környezetet teremthetünk. A projektnek úgy tűnik sikerül megismételni a korábbi sikereket, hiszen már az első 24 órában túlszárnyalta a kitűzött célt, így a megjelenés borítékolható, a 89 dolláros forgóasztal érkezése pedig júliusban várható.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés