Felkészült a Radeon RX 480-ra az új Radeon Software

A 16.6.2-es jelölésű, Crimson Edition családba sorolt eszközillesztő fő újítása a WattMan.

Az AMD elérhetővé tette a Radeon Software legújabb kiadását. A 16.6.2-es verziószámú meghajtócsomag a szokásos hibajavítások mellett támogatást kínál a tegnapi napon megjelent Radeon RX 480-as VGA-hoz és nagy újdonsága, hogy elérhetővé teszi az OverDrive felületet leváltó WattMant, amely Polaris családba tartozó GPU-kon érhető el. A korábbi GPU-khoz megmarad az OverDrive.


[+]

A globális grafikai beállítások menü újítása, hogy kiegészült egy CrossFire-re vonatkozó beállítással, amiben a felhasználók globálisan engedélyezhetik, vagy éppen letilthatják a több GPU-s mód működését. Erre eddig csupán játékspecifikusan volt lehetőség, így eddig a nem definiált szabálykészlet mellett futó játékok az alapértelmezett CrossFire beállításokkal működtek. Utóbbi rendszerrel kapcsolatos extra, hogy megújult a World of Tanks profilja.

Az új meghajtó mostantól a Radeon Settings vezérlőpultból teszi lehetővé a HDMI skálázást, valamint a kijelzőskálázást konkrétan alkalmazásokra lehet szabni, így ha igény van rá, akkor a beállított paraméterezés programonként eltérő lehet. Megjelent a színhőmérséklet beállításának lehetősége is, illetve módosíthatóvá vált az asztal színkezelése. Ezek persze a korábbi meghajtókban is benne voltak, csak az úgynevezett legacy vezérlőpultban, de most onnan eltűntek és átkerültek a Radeon Settings kijelző menüjébe.

További extra, hogy az Eyefinity két kijelzőre nagyon gyorsan igényelhető, így nem kell bonyolult beállításokkal szöszölni, valamint a Vulkan API verziószáma mostantól megtekinthető a Radeon Settings szoftver menüjében.

A 16.6.2-es verziójú, Crimson Edition családba sorolt drivercsomag a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 480, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, az eddig megjelent GCN-es APU-khoz, valamint a Mobility HD 7000M és 8000M sorozatba tartozó mobil Radeonokhoz telepíthető, azaz mindenre, amiben GCN architektúra dolgozik. Fontos adalék, hogy a Toshiba, a Sony és a Panasonic nem engedélyezte a notebookokhoz tartozó terméktámogatást, így az említett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált. Ugyanez igaz a Windows 8-ra is, amelyet Windows 8.1-re kell frissíteni. Mindemellett bizonyos újabb hardverek esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Crimson Edition 16.6.2-es Hotfix szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés