Hirdetés

Ráncfelvarrást kap az Acer TravelMate Spin B3 notebook

Strapabíró kivitel, Gemini Lake Refresh processzor, jónéhány opció és nem túlságosan vészes ár jellemzi a közelgő vasat.

Az Acer bejelentette az új TravelMate Spin B3 (TMB311R-32),  2-az-1-ben laptopokat, amiket leginkább az interaktív vagy virtuális tantermekbe szánnak. A brosúra katonai szintű masszívságot ígér, s bár ha a Közel-Kelet harcmezeire nem is nagyon tévedünk majd vele, 60 kilogrammos nyomást azért még simán elvisel a "hátán", és a hétköznapi leamortizálódás (ütődés, ráfröccsenő folyadékok) ellen is  jól védettnek látszik a kicsike. A Wi-Fi 6 nyújtotta, vezetékmentes sebességtöbbletből vagy a Full HD-s webkamerából szintúgy profitálhatunk, de a 4G LTE modem, a Wacom AES ceruza vagy az 5 megapixeles HDR kamera ugyancsak a választható opciók közt szerepel.


[+]

A masina processzorát a négymagos/négyszálas, 3,1 GHz-ig skálázódó, 6 wattos TDP-vel megáldott Intel Pentium Silver N5030-ban ismerhetjük meg és a 11,6 hüvelykes, 1920x1080-as felbontású Gorilla Glass érintőképernyőt egy mikroorganizmusokat elpusztító (vagy szaporodásukat meggátló) bevonattal látták el, viszont a klaviatúrára, a touchpadre, illetve a tenyerünket támasztó részre szintén kérhetünk ezüst ionos kezelést. A rendszermemória 8 GB, ami mellé egy 256 GB-os SSD-t passzintottak a gyárban, miközben a 48 wattórás akkumulátor 12 órás használati idővel kecsegtet. A hálózati kapcsolódás nem csupán Wi-Fi-vel vagy SIM-kártyával, netán Bluetooth-szal oldható meg, hiszen a noteszen az USB 3.2 Gen 1 Type-C konnektor, valamint a HDMI kimenet (meg egyebek) mellett gigabites Ethernet is befigyel.


[+]

Az impozáns laptopocska Kínában már februárban megjelenik a polcokon, s míg az Egyesült Államok területét áprilisban éri el, az európai start a második negyedév folyamán várható. Az árcédulára 409 eurót fognak felvésni.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények

Hirdetés