Fantasztikusan jó a Samsung OLED monitorának képe

Megnéztük működés közben a 34 hüvelykes terméket. Nagyon erősnek tűnik.

Hirdetés

A Samsung még az év elején jelentette be, hogy idén színre lép egy OLED monitorral. Ez az Odyssey családba tartozó G8 fantázianevű, G85SB típusjelzésű termék, amelybe a Samsung Display által fejlesztett és gyártott kvantumpotos OLED panel került.

Samsung Odyssey G8
Samsung Odyssey G8 [+]

A 34 hüvelykes kijelző 3440x1440 képpont megjelenítését biztosítja, azaz WQHD felbontású. A maximális képfrissítési rátája 175 Hz, és támogatja a variálható frissítési frekvenciát. A terméket a gyártó végre bemutatta a nagyközönség előtt, mi pedig megnézhettük működés közben. Ráadásul úgy, hogy a közelében hagyományosabb QLED LCD technológiára épülő megoldások voltak.

Nos, a tapasztalataink alapján a kép minősége döbbenetesen jó, a színek élénkebbnek, ragyogóbbnak tűntek, mint azokon a termékeken, amelyek a rivális képalkotási eljárásra épülnek. Emellett a mozgásmegjelenítés során sem futottunk bele hibákba, pedig nem demót néztünk rajta, hanem leültünk egy kicsit játszani elé. Kifejezetten meggyőző a cég monitorában is a "saját" kvantumpontos OLED panel, így ez a technológia, és maga a készülék is kifejezetten életképesnek tűnik. Nagyon reméljük, hogy hamarosan a boltokba kerül nálunk is az új Odyssey monitor, és mi is kapunk belőle egy példányt tesztre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés