Ez lenne a PlayStation 4 új vezérlője?

Hirdetés

A Sony valóban készülhet valamire a következő héten, ugyanis feltűnt egy gamepad prototípusa, ami a hírek szerint a PlayStation 4 új vezérlője. A dizájn tekintetében nem sok különbség van az elődhöz képest, de határozottan látszik, hogy az új fejlesztés meghízott, illetve szélesebb is lett. A gombkiosztás nem változott, hiszen azzal eddig sem volt probléma. Eltűnt viszont a start és a select gomb, így ezek a funkciók valószínűleg a nem túl nagy, érintésre érzékeny kijelzőbe lesznek építve.

A PlayStation 4 prototípusa
A PlayStation 4 prototípusa (forrás: Destructoid) [+]

A kijelzőről nem sokat tudni, valószínűleg apróbb funkciókkal lehet felruházni. Érdekesnek tűnik azonban a gamepad kéken világító része, ami minden bizonnyal a mozgáskövetés pontos érzékelésére szolgál, ahogy a PlayStation 3-hoz tervezett Move vezérlők apró labdácskái. Ebből a szempontból a képen látható vezérlő felett található apró érzékelőnek sok szerep juthat, hiszen az követheti majd nyomon a felhasználó és a gamepad mozgását.

Úgy hírlik, hogy a PlayStation 4 a felhasználó játékmenetét is automatikusan rögzíti, így alapbeállítás mellett az utolsó 15 percből bármekkora részlet azonnal feltölthető a Youtube-ra vagy más támogatott portálra. Szintén erős a pletyka arra vonatkozóan, hogy az új konzolok nem futtatják az elődökhöz készült programokat, ami a várható (szintén pletykákon alapuló) hardveres változások mellett teljesen érthető, de a Sony ezt a problémát a Gaikai felhős szolgáltatásán keresztül szeretné áthidalni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés