Hirdetés

Szeptemberben érkezik a PlayStation Move

A japán óriásvállalat 2009 közepén prezentálta a PlayStation 3-hoz készült mozgásérzékelős megoldását, amit 2010 márciusában PlayStation Move névre kereszteltek el. Ahogy arról korábban is beszámoltunk a rendszer a funkciók szempontjából hasonlít a Wii eszközeire, ám a Sony újra kihangsúlyozta, hogy a saját megoldásuk rendkívül pontos. A vezérlő háromtengelyű gyorsulásmérőt és giroszkópot tartalmaz, valamint érzékeli a Föld mágneses mezejét, sőt a mozgást a PlayStation Eye kamera is nyomon követi. A cég elmondása szerint a késleltetési idő rendkívül alacsony, ennek megfelelően mindössze egy képkockányi eltérés alakul ki az információk feldolgozása és a parancsok végrehajtása között. A PlayStation Move mellé társítható egy második kontroller is, ami extra gombokat és egy analóg kart kínál a játékosoknak.

A PlayStation 3-hoz használható vezérlők bluetoothos kapcsolattal kommunikálnak a konzollal. A Sony a játékokról is gondoskodik, de a Microsofttal és a Nintendóval ellentétben a japán vállalat inkább a játékosok keménymagját helyezné előtérbe. Persze a hétköznapi szórakozásra vágyó rétegnek sem kell majd szomorkodnia, hiszen nekik is készülnek programok.

A PlayStation Move szeptember közepén kerül az üzletekbe. A szórakozáshoz szükséges kiegészítők külön is megvásárolhatóak. A működéshez egy Move mozgásérzékelő kell, továbbá szükséges a PlayStation Eye nevű kamera is. Az előbbi 50, míg az utóbbi 40 dollárba fog kerülni. A második kontrollerként számon tartott navigációs modult ugyan nem kötelező megvásárolni, de több játék is épít az eszközre, így érdemes azt az extra 30 dollárt leperkálni érte. Opcionális lehetőség még a 30 dolláros újratöltő, illetve a 20 dolláros lövész kiegészítő. Érdemes megjegyezni, hogy a Sony Move csomagokat is kínál majd, és az első alkalommal érdemes ezek közül választani, mivel ingyen hozzá lehet jutni a Sports Champions című játékhoz és egy demonstrációs programhoz. A 100 dolláros szett PlayStation Move Bundle néven lesz elérhető és a szoftvereken kívül az Eye kamerát és a mozgásérzékelős vezérlőt tartalmazza. A 400 dolláros megoldás PlayStation 3 Sports Champion Move Bundle jelzéssel érkezik, és a nevéhez híven egy konzollal egészíti ki az alapcsomagot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés