Extrém tuninggal búcsúzik az évtől az Oázis Computer

Hirdetés

Alig fél éve döntöttek úgy az Oázis Computernél, hogy Achill3uS iránymutatásával alaposabban belemerülnek az extrém tuning témakörébe, és máris rengeteg elit eredményt sikerült elérniük. Az elmúlt napokban végre sikerült egy nagyszerűen húzható, Skylake architektúrás processzorra bukkanniuk, ami CPU és GPU terén is alapköve a sikeres tuningtevékenységnek.


[+]

A Core i7-6700K processzort sikerült 6,5 GHz-en is stabil működésre bírni, persze ehhez kellett egy nagyon jó alaplap is, az Asus Z170 chipkészletes Maximus VIII Extreme formájában. Talán mondani sem kell, hogy a tuninghoz folyékony nitrogénes hűtést használtak, amit a Skylake nagyon jól bír. Annyira, hogy gyakran nem is a CPU, hanem a közte és a hűtőblokk között lévő paszta a szűk keresztmetszet, azaz konkrétan úgy megfagy -170 °C környékén, hogy már nem vezeti, hanem izolálja a hőt.

Mostanában kezd terjedni a hazai extrém tuningosok körében egy új alaplapszigetelési eljárás. Hogy a hideg hatására a levegőből kicsapódó pára ne tudjon kárt tenni az alaplapban és a ráforrasztott alkatrészekben, egy vékony gumiréteget fújnak rá. Az ilyen szigetelés gyorsabban elkészíthető a korábbi papír- vagy éppen rizsalapúnál, de az eltávolításával kapcsolatos viszontagságokat inkább ne feszegessük...


[+]

Alapos felkészülés és Achill3uS iránymutatása segítségével a válogatott processzor és a műanyagozott alaplap a GPU PI for CPU tesztben a négymagos processzorok között a világ ötödik legjobb eredményét hozta, ami egyben magyar csúcs is. Akárcsak a HWBOT Prime tesztben elért, világszinten hatodik legjobb négymagos eredmény. Levezetőnek összejött még Cinebench - R15-ben a 12. hely, 3Dmark05-ben pedig a 15. hely.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés