Extra tárhely Apple MacBook masinákhoz, egyszerűen

Hirdetés

Az Apple MacBook gépeinek belső tárhelybővítése nem mindenki számára kézenfekvő folyamat, ráadásul a művelettel a garanciát is kockáztathatjuk. A kényelmes, egyszerű megoldásra vágyó tulajdonosok számára kínál egy újabb megoldást a Transcend. A JetDrive Lite nevű termék mind kialakításában, mind pedig működési elvében leginkább egy SD kártyához hasonlítható.

A 64 vagy 128 GB-os egységet csupán be kell csúsztatni az azzal kompatibilis MacBook oldalába, mely ettől kezdve azonnal egy külön meghajtóként kínálja fel JetDrive Lite-ot. A termék kialakításánál figyeltek arra, hogy ne lógjon kí a gépből, így szállítás közben sem okozhat galibát, ha benne marad a kártya.

Az MLC NAND-alapú termékek moderált sebességgel rendelkeznek, ami egészen pontosan maximum 95 MB/s olvasási, és 60 MB/s írási tempót jelent. Az SSD-k tempójához hasonlítva ez meglehetősen alacsony, ugyanakkor bizonyos adatok tárolásához (képek, zenék, dokumentumok) még bőven elég lehet.


[+]

Az élettartam garanciával érkező JetDrive Lite modellek ára viszonylag kedvezőnek mondható, hisz a 64 GB-os modellek 40, míg a 128-asok 80 amerikai dollárért érhetőek el.

Előzmények

Hirdetés