Európában is sikeres az Xbox Live

Hirdetés

Március 14-én indította útjára nyolc európai államban az Xbox Live nevű széles sávú online játékszolgáltatását a Microsoft, és máris mintegy 50 ezren használják szerte a kontinensen. A sikerre jellemző, hogy olyannyira kelendő az Xbox Live Starter Kit, hogy számos kereskedő néhány napon belül eladta a teljes készletét és most kénytelenek újabb egységeket rendelni. Németországban, Franciaországban és Angliában a legkeresettebb eddig az új szolgáltatás.

A siker oka az Xbox Live Starter Kit árában keresendő, amely mindössze 59,99 euró. Ezért az összegért egy egyéves hozzáférést kap a vásárló, valamint az Xbox Communicator Headsetet és több online demójátékot, mint például a MechAssault, a MotoGP és a Whacked. Csak összehasonlításul: egy mai slágerjáték kerül durván 60 euróba.

Májusban további hat játék lesz elérhető: a Star Wars - The Clone Wars (többjátékos üzemmód, letölthető kiegészítők); a Godzilla (letölthető kiegészítők); a MotoGP 2 (többjátékos üzemmód); a Phantasy Star Online (többjátékos üzemmód); a Burnout 2 (online toplisták) és a Return to Castle Wolfenstein (többjátékos üzemmód, letölthető kiegészítők). Az év végéig még mintegy ötven játék jelenik meg Xbox Live-támogatással, ezek között van a Star Wars - Galaxies, a Project Gotham Racing 2 és a CounterStrike.

A Golem német internetes oldalnak nyilatkozó Michael Cassius, a Microsoft Xbox platform- és marketingigazgatója szerint a felhasználóknak nem érdemes a Sony online-szolgáltatásaira várniuk, mikor már ma játszhatnak az Xbox Live-val. A redmondi óriáscég szerint eddig közel 350 ezren jelentkeztek be az Xbox Live-szolgáltatásra világszerte.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés