Erősít a Sony - olcsóbb az Xbox

Hirdetés

A Sony május 13-án jelentette be, hogy a Playstation 2 a jövőben 199 dollár helyett már "csak" 179 dollárba kerül. A Microsoft 24 órán belül reagált. Május 14-étől az Xbox az Egyesült Államokban már nem 199, hanem 179,99 dollárba kerül. Tavaly egyszer már ugyanezt eljátszotta a két cég: akkor a Sony árcsökkentésére a redmondi óriásvállalat úgy reagált, hogy 299-ről 199 dollárra mérsékelte az Xbox árát.

Lapjelentések szerint a Sony kiárusítja a régebbi PS2-ket azért, hogy júniusban piacra dobhassa az átdolgozott és online-képességekkel felruházott PS2-változatot 199 dollárért. Eközben az Xbox továbbra is veszteséget termel, tavaly még "csak" 97 millió dollár volt a mínusz, idén már 190 millió. A forgalom tavaly 943 millióról 493 millió dollárra esett vissza. A Microsoft egy új multimédiás szoftvert adott ki az Xbox-hoz. Hogy ez megoldja-e a problémát, hónapokon belül kiderül.

A Heise német internetes oldalon mindenesetre megjelent, hogy az AOL cég egy üzenetküldő kiegészítőt mutatott be az E3 kiállításon, Los Angeles-ben. Az AIM Talk nevű alkalmazás és egy mikrofonos fejhallgató segítségével egy PS2-tulajdonos bármilyen másik AIMTalk-felhasználóval cseveghet, függetlenül attól, hogy PS2-je van, vagy PC-je. Ezenkívül az AOL jobban ki szeretné használni a későbbiekben a PS2-höz kapható 40 GB-os merevlemez - mely Japánban már kapható - képességeit.

S hogy mire kell még a Microsoftnak számítania? A ComputerBase német internetes oldal beszámolt a szintén az E3 kiállításon debütált, hordozható Playstation 2-ről. A PSP, azaz a PlayStation Portable nevű eszközzel a Sony főképp a Nintendo-nak akar ellenfelet állítani. Néhány érdekes technikai adat: 16:9-es TFT-kijelző, 480x272 képpontos felbontással; MPEG 4 videokodek; 3D-poligonok; "Curved Surfaces"; 1,8 GB tárolókapacitású adathordozó diszkek; háttárvilágítás; sztereó hangfal és fejhallgató-bemenet; lítiumionos akkumulátor töltővel; USB 2.0 csatlakozó. A Microsoft számára azonban "lélegzetvételnyi időt" jelenthet az, hogy a Sony csak 2004-ben dobja piacra a PSP-t.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés