Erős kétmagos processzorral jelentkezik az Intel

A kékek az év elején végrehajtott gyors árcsökkentések után egy új processzort is piacra dobnak, ez lesz az eddigi leggyorsabb kétmagos lapka. Az E8700 jelzéssel érkező termék a Core 2 Duo családot képviseli majd, az órajelét 3,5 GHz-re állították a mérnökök (333 MHz-es rendszerbusz társaságában).

Hirdetés

Az új processzor a 45 nm-es gyártástechnológiával készülő Wolfdale magot használja, ennek megfelelően a TDP fogyasztása 65 watt, a megosztott másodlagos gyorsítótára pedig 6 MB lesz. A adatok alapján a termék már rendelhető státuszban van, de a listaárat még nem közölte az Intel. Ez arra enged következtetni, hogy a közeljövőben a kétmagos Core 2 Duo processzorok esetében némi árcsökkentés várható, ennek köszönhetően az új jövevény az E8600 pozícióját veheti át a 180-200 dollár közötti árszegmensben.

Az AMD (tervei szerint) ebben az árkategóriában már nem jelentet meg kétmagos processzort, így az új Intel versenyzőnek minden bizonnyal három-, illetve négymagos Phenom II modellekkel kell majd harcolnia.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés