Érkezőfélben az új „gamer” Intel NUC?

Állítólag még idén elérhetők lesznek az Intel Tiger Lake processzorral és dedikált GPU-val szerelt kisméretű számítógépek.

Még piacra sem került az Intel legújabb, Ghost Canyon névre keresztelt NUC (Next Unit of Computing) számítógépe, a FanlessTech már tudni véli a még újabb, Panther Canyon és Phantom Canyon néven emlegetett NUC 11 Performance és NUC 11 Extreme modellek bizonyos tulajdonságait.

Intel NUC 11 "Panther Canyon"
Intel NUC 11 Performance "Panther Canyon" (forrás: FanlessTech) [+]

A portál állítása szerint 2020 második felében piacra kerülő újdonságok 28 W TDP értékkel rendelkező Intel Tiger Lake U processzorokkal lesznek szerelve, a Panther Canyon esetében Core i3, i5 és i7, míg a Phantom Canyon verzióknál már csak Core i5 és i7 modellek közül válogathat majd a vásárló. Utóbbiban ráadásul egy egyelőre ismeretlen gyártójú, 6 vagy 8 GB grafikus memóriával megtámogatott dedikált GPU is helyet kaphat, ha esetleg nem lenne elég a CPU-ba integrált Intel Xe grafikus vezérlő teljesítménye. Szintén a Phantom Canyon kiváltsága lesz a PCIe 4.0 csatolós NVMe SSD, míg várhatóan olcsóbb társának be kell érnie a PCIe 3.0-val, a két darab DDR4-3200 memóriaslot viszont mindkét eszközben megtalálható lesz.

Intel NUC 11 Extreme "Phantom Canyon"
Intel NUC 11 Extreme "Phantom Canyon" (forrás: FanlessTech) [+]

Az új kütyük egyéb ismert tulajdonságai közé tartozik a Intel Optane-támogatottság, az ax-es Wi-Fi és 5.0-s Bluetooth modulok, a 2,5 Gb sebességre képes Ethernet csatlakozó, az elő- és hátlapi Thunderbolt 3 port, valamint a Mini DisplayPort 1.4 és HDMI 2.1 kimenetek – főleg utóbbival kapcsolatban, de általánosságban is kíváncsian várjuk, hogy mi teljesül a leírtakból.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés