Az Epson elhozta hazánkba a tv-gyilkosnak szánt projektorát

Alig 6 centiméteres távolságról vetít 70 hüvelykes képet a lézeres fényforrást használó EH-LS100.

Hirdetés

Az Epson magyarországi képviselete bejelentette, hogy hazánkban is elérhetővé teszik a vállalat első ultrarövid vetítési távolságú, kifejezetten otthoni felhasználóknak szánt lézeres projektorát. A 3LCD technológiára épülő készülék kettős lézeres fényforrást használ, amelynek élettartama gazdaságos módban 20 000 óra. A Full HD (1920x1200 képpont) felbontású masina maximális fényárama 4000 ANSI lumen, a legnagyobb elérhető dinamikus kontrasztarány 250 000:1. Az  EH-LS100 megkapta a Detail Enhancement fantázianevű képmódosító technológiát, amely a finom képrészletek pontos megjelenítéséért felel.

Epson EH-LS100
Epson EH-LS100 [+]

A vállalat öt év, vagy 12 000 üzemóra garanciát kínál a termék mellé, amely egyébként saját, 16 wattos mono hangrendszerrel is rendelkezik. Zajszintje elmarad a legjobb vetélytársai mögött, hiszen normál módban 39, ECO módban pedig 30 dB zajszintet produkál. Mivel a vászonhoz elég 5,6 centiméteres távolságba letenni ahhoz, hogy 70 hüvelykes képet kapjunk, ezért alig foglal több helyet, mint egy televízió, így pontosan emiatt véli úgy az Epson, hogy ez a készülék alkalmas lehet arra, hogy kiváltsa a hagyományos tévéket. Azt erős túlzás lenne állítani, hogy kompakt modellről van szó, hiszen 49,4 centiméteres szélességéhez 43,7 centiméteres mélység és 18,8 centiméteres magasság társul, tömege 11 kilogramm.

A közelmúltban egyébként már alkalmunk nyílt arra, hogy egy kevés időt eltöltsünk a készülék és egy rajzfilm társaságában egy moziszobában, és amit láttunk, annak alapján elég meggyőző a végeredmény – a színek szépek voltak, a mozgásmegjelenítéssel sem volt probléma.

Az EH-LS100 ajánlott bruttó fogyasztói ára: 996 000 forint.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Epson

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés