2018. december 16., vasárnap

Szponzorunk

Útvonal

Hírek » TV & Audió rovat

Íme a világ első, valóban 4K-s 3LCD projektora

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A lézer fényforrást alkalmazó Epson EB-L12000Q HDR támogatással és nagy fényerővel kecsegtet.

Hirdetés

Az amszterdami ISE 2018 kiállításon az Epson bemutatta a világ első, 3LCD képalkotási technológiára épülő, valós 4K-s felbontást produkáló projektorát. Itt az Ultra High Definition képet már nem trükközve, a pixelek elcsúsztatásával állítják elő, aminek hála a a 3LCD felzárkózott a rivális eljárások mellé, amelyek alkalmazásával már korábban előállítottak ilyen vetítőt.

Epson EB-L12000Q
Epson EB-L12000Q [+]

A lézer fényforrást használó EB-L12000Q maximális fényárama 12 000 ANSI lumen, natív kontrasztaránya 1200:1, és támogatja a HDR (HLG és PQ formátumok), azaz a nagy dinamikatartományú tartalmak megjelenítését. A terméket a gyártó a professzionális felhasználóknak szánja, vagyis elsősorban nem otthoni filmezésre készült, hanem rendezvényeken, fesztiválokon, turisztikai látványosságokon, nagy előadótermekben, kereskedelmi vásárokon vagy bevásárlóközpontokban érdemes bevetni. A gyártótól kapott információk értelmében az EB-L12000Q képes együttműködni ugyanazokkal az objektívekkel is, amelyet az Epson EB-L1000 sorozatú projektorai használnak, így ha a célterületen valaki 4K-s felbontásra szeretne váltani, nem kell több pénzt költenie az objektívek cseréjére. Ennek köszönhetően pedig ultrarövid vetítési távolságú projektorként is használható.

Az Epson EB-L12000Q működés közben az ISE 2018 kiállításon
Az Epson EB-L12000Q működés közben az ISE 2018 kiállításon [+]

A fejlesztés bármilyen pozícióban telepíthető és vetítőképes, beleértve az álló módot is. A távoli diagnosztikát és beállítást lehetővé tévő beépített kamera együtt használható az Epson új, Professional Projector Tool nevű segédprogramjával, amellyel több projektorból álló rendszerek hozhatók létre. Érdemes megemlíteni még a cserélhető illesztőkártyákat is, amelyek nagyobb rugalmasságot és jövőbeli alkalmasságot biztosítanak a később megjelenő interfészekhez és átviteli szabványokhoz.

A gyártó egyelőre még nem közölt várható fogyasztói árat, de azt igen, hogy az első modellekre még nagyon sokat kell várni, hiszen a tervek szerint ezek egy év múlva vásárolhatók majd meg.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.