Építhetünk is a Galax DDR5-ös moduljainak tetejére

Az RGB-s modulok felső élére a LEGO rendszerével kompatibilis rögzítőelemek kerültek.

Nehéz kitűnni a lassan minden napra jutó, DDR5-ös memóriamodulokról szóló hírek tengeréből, egy-egy, a megszokottnál magasabb órajelen ketyegő modul még olvasóink közül is csak kevesek nyáltermelését indítja be, az átlag vásárlók esetében pedig ez a tábor még kisebb.


[+]

A Galax az első, DDR5 specifikációknak megfelelő RAM-jaival talán épp ezért nem is szállt be a MHz-háborúba, hiszen a 8, 16 és 32 GB, kizárólag kétdarabos kitekben elérhető újdonságok mindegyike effektív 4800 MHz-en ketyeg, termékoldal hiányában egyelőre ismeretlen időzítések mellett. A Gamer RGB DDR5 széria ennek ellenére kitűnik a tömegből, és nem csak azért, mert a hardver kék vagy rózsaszín árnyalatban pompázik, néhány, a Tetrisből ismerős dizájnelemmel feldobva, hanem mert a felső élen elhelyezett RGB sávra LEGO építőelemeket pakolhatunk.


[+]

A hardcore PC builderek erre biztos azt mondják majd, hogy felesleges „fejlesztés”, költött volna inkább a gyártó például extra hűtésre, szerintünk viszont jópofa megoldásról van szó, aki nem azért épít asztali számítógépet, hogy adott keretből a legjobb ár/érték arányú komponenseket válogassa össze, hanem mert fontos a dizájn is, az biztos örülni fog az új Galax RAM-oknak. A vállalat persze sehol nem írja le a „LEGO” márkanevet (mármint magán az eszközön, a hivatalos bejelentés ugyanis még várat magára), ebből kiindulva pedig valószínűleg nincs semmiféle megállapodás a két cég között, de ránézésre ugyanerről a rendszerről van szó és csak rajtunk múlik, hogy egyszínű vagy átlátszó elemeket, esetleg figurákat pattintunk a modulok tetejére.


[+]

A vételárról és a piacra kerülés dátumáról egyelőre nincs hivatalos információnk, az Expreview értesülései szerint viszont azt talán biztosra vehetjük, hogy kezdetben csak a 2 x 16 GB-os kiszerelés lesz elérhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Galax

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés