Megmutatta a Galax, hogy mire képes a DDR5

Az AIDA64 sebességtesztje komoly adatátviltei teljesítményt mutat, de brutálisan magas késleltetést is.

A Galax a héten mutatta be DDR5-ös memóriáit, most pedig a WeChaten prezentálták, hogy mit lehet elérni a szabványos, 4,8 GHz-es effektív órajelen üzemelő modulokkal.

Az alapot egy Alder Lake-S kódnevű processzor adta, amelynek a memóriavezérlője támogatja az előbbi órajelet, de ehhez Gear 2-es beállítás szükséges, amikor maga a memóriavezérlő 1200 MHz-hez közeli valós frekvencián üzemel, és ez ki is olvasható a megosztott képből.


(forrás: Galax WeChat) [+]

Az adatátviteli teljesítményt tekintve a DDR5 lényegében hozza azt, amit a magas effektív órajeltől el lehet várni, azaz feladattól függően 65-70 GB/s-ot, ugyanakkor a késleltetés elképesztően magas, konkrétan 86,3 ns. Egy megfelelően beállított DDR4-es konfigurációval – amikor a memóriavezérlő órajele szinkronban van a memória órajelével – ez az érték inkább 50-60 ns közötti.

Nem véletlenül jönnek a hírek arról, hogy a DDR4-nek és a DDR5-nek is meglesz a saját haszna az Alder Lake-S platformmal. Munkára továbbra is érdemes lehet a DDR5 felé menetelni, viszont a játékok tekintetében inkább a DDR4 lehet a nyerő irány.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Galax

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés