Elstartolt a FujiFilm XF 23 mm f/1.4 R objektívje

Pár napja még csak pletyka szinten emlegették, mára azonban hivatalossá vált a FujiFilm XF 23 mm f/1.4 R lencserendszere, melyet a japán gyártó a cserélhető objektíves rendszerkompaktjaihoz tervezett. Felépítése nagyon hasonló a 14 mm f/2.8 R-hez, tehát itt is megtalálható a hátrahúzható fókuszgyűrű, amivel az automatikus/kézi élességállítás közt lehet gyorsan és egyszerűen váltani. A készülék ezen túlmenően DoF skálával is rendelkezik.

Az XF 23 mm f/1.4 R az APS-C méretű szenzorokat rajzolja ki, látómezője ekv. 35 mm-nek felel meg teljes képmezős gépekre vetítve. A legtágabb f/1.4-es rekeszhez f/16-os legszűkebb érték párosul, az írisz pedig hét lekerekített lamellából áll. A 11 lencsetagot, ahol 1 aszférikus, 8 csoportba rendezték a mérnökök és a Fuji „High Transmittance Electron Beam Coating” bevonatával látták el.

Az objektív legkisebb tárgytávolsága 28 cm, ennek megfelelően 0,1-szeres a legnagyobb nagyítása. A belső élességállítás mikromotoros, tehát vagy manuális, vagy automata fókuszálásra van mód. A termék 300 grammos tömegéhez 72 mm-es átmérő és 63 mm-es hossz párosul. Az októbertől kapható, 900 dolláros lencserendszer szűrőmenetének átmérője 62 mm.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés