Elővigyázatosságra inti a Windows 7-en ragadt felhasználókat az NCSC

Az Egyesült Királyság Nemzeti Kiberbiztonsági Központja a banki feladatok kerülését javasolja az említett operációs rendszeren.

Tegnap lett vége a Windows 7 hivatalos terméktámogatásának, de máris jönnek a figyelmeztetések. Ezeknek van értelme, ugyanis a The Telegraph adatai szerint nagyjából 440 millió felhasználó ragadt a szóban forgó operációs rendszeren, akik mostantól biztonsági frissítéseket sem kapnak.

Az IBS Intelligence riportja szerint az Egyesült Királyság Nemzeti Kiberbiztonsági Központjának (NCSC) szóvivője sürgeti az átállást egy tetszőleges, még támogatott operációs rendszerre, vagy ha ez valamiért nem lehetséges, akkor elővigyázatosnak kell lenni, így például a banki feladatokat érdemes elkerülni a Windows 7-en. Ebbe beletartozik minden online banki tevékenység, vagyis bankkártyával történő a vásárlás is.

A fentiek mellett lényeges, hogy ha bárkinek valamilyen fontos személyes információja van egy Windows 7-et futtató gépen, akkor azt is érdemes egy védettebb gépre menteni, majd törölni a már nem támogatott operációs rendszerről, illetve javasolják az e-mailek más platformról való elérését is.

Úgy tudjuk, hogy a Microsoft a közeljövőben számos, nem hivatalos csatornán próbálja majd meg értesíteni a Windows 7-et futtató felhasználókat a váltás fontosságáról, továbbá más kormányok kibervédelemmel foglalkozó ügynöksége is figyelmezteti majd a polgárokat az immáron veszélyessé vált rendszer lecseréléséről.

Előzmények

Hirdetés