Egyfüles headset a Razertől

A mindössze 70 grammjával a Razer Tetra biztosan nem fogja lehúzni a fejünket, jack csatlakozójának köszönhetően pedig szinte bármivel használható.

A múlt héten szinte minden napra jutott egy új Razer termékkel kapcsolatos hír, a marketingosztályuk pedig azóta is dolgozik, most épp egy headsetről rántották le a leplet. Olyan nagy lepel persze nem kellett, hiszen a Razer Tetra névre keresztelt újdonság mindössze 70 gramm tömegű, ebből következően – és a képeken is látható módon – pedig nem egy nagy valami, köszönhetően annak, hogy mindössze csak az egyik fülhöz tartozik hangszóró.


[+]

A műanyag pánttal ellátott eszköz műbőr borítású fülpárnát kapott, az e mögé rejtett hangszóró hangereje maximum 107 dB lehet. Ennek külső oldalára került a kardioid karakterisztikájú mikrofon, amelyet 180 fokban hajtogathatunk előre-hátra, így bármelyik fülünkkel használhatjuk a fejhallgatót, nem vagyunk rákényszerítve a jobb- vagy baloldali viselésre. A jelátvitel egy 1,3 méter hosszú, 3,5 milliméteres jack csatlakozóban végződő, hangerőszabályzóval és mikrofon némító kapcsolóval felszerelt vezetéken keresztül történik, az univerzális dugónak köszönhetően pedig a legtöbb konzol mellett a PC-vel és mobil eszközökkel való kompatibilitás is adott.

Az ilyen kialakítású headsetek egyébként abban az esetben jönnek jól, ha már van egy minőségi, térhangzásra is képes hangrendszerünk, amit nem kívánunk fejhallgatóra cserélni, de nem szeretnénk voice chat nélkül maradni, ilyenkor a Tetrához hasonló megoldásokkal szétválaszthatjuk a két hangsávot. A fenti videón ugyan épp egy PlayStation 4 konzolon keresztül mutatják be ennek menetét, ez természetesen Xboxon is hasonlóan működik, a kék tábor felé húzás valószínűleg annak tudható be, hogy a Tetrából létezik egy PlayStation verzió is, amely a ráfestett logóban és az alapszínben különbözik hagyományos társától.


[+]

A Razer Tetra már rendelhető a gyártó weboldaláról, vételára 30 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Előzmények

Hirdetés