Egyedi hűtést tervezett GeForce GTX 570 Jericho kártyájára az Inno 3D

Nem igazán hallatta hangját az utóbbi időben az Inno 3D, már ami a termékbejelentéseket illeti. Az NVIDIA kártyákra építő gyártó most viszont valami újításra készül, amihez a jól ismert NVIDIA GeForce GTX 570-est, pontosabban a 480 aktív CUDA maggal megáldott GF110 GPU-t akarja felhasználni. A Jericho néven futó kártyáról eddig annyi derült ki, hogy egy teljesen új hűtés kerül rá, ami sokkal halkabb lesz a referenciamegoldásnál, mely egyébként önmagában sem túl zajos.

A Jericho esetében öt darab hőcsővel és egy 92 mm-es ventilátorral megtámogatott alumínium lamellákból álló bordáról van szó, ami 420 grammot fog nyomni. A ventilátor fordulatszáma 1000 és 4200 rpm között változhat, minimális zajszintje 18 dB(A), maximális légszállítása pedig 45 cfm. Sajnos a maximális zajszintet nem adta meg a vállalat, bár normál használat mellett nem igen van rá esély, hogy a maximális fordulatszám közelébe kerüljenek a lapátok.


[+]

Nem csak a zajszint lesz mintegy 15 százalékkal alacsonyabb a referencia megoldásnál, hanem a hűtési teljesítmény is ennyit javul majd százalékos arányban. Most már csupán csak az a kérdés, hogy az új hűtő mellé milyen órajeleket kíván párosítani a gyártó, az ugyanis nem derült ki, hogy a Jericho egy gyárilag tuningolt kártya, vagy inkább egy kifejezetten halk megoldás akar lenni. Ha az utóbbi, akkor valószínűleg a referenciaajánlásként szereplő 732 MHz-es mag-, 1464 MHz-es shader- és 3800 MHz-es memória-órajeleket majd a vásárlóknak kell kezelésbe venniük a nagyobb teljesítmény érdekében.

Az egyenletben még sok az ismeretlen. Természetesen az ár és a megjelenés dátuma is ezek közé tartozik. Mindenesetre érdemes lesz figyelni a gyártóra, hiszen elképzelhető, hogy hasonló megoldással rukkol majd elő a második generációs GeForce GTX 560 Ti megjelenésekor.

Előzmények

Hirdetés