Combosabb hűtőt kapott a Leadtek GTX 560 Ti VGA-ja, a Hurricane

A kizárólag NVIDIA grafikus kártyákkal foglalkozó Leadtek egy új GeForce GTX 560 Ti alapú VGA-t mutatott be. Szándékosan használtuk az alap szót, ugyanis maga a NYÁK, a felhasznált GF114 GPU, valamint a memóriák nem tartogatnak számunkra meglepetéseket, így a tervezők csupán a hűtést szabták át. Ez azt jelenti tehát, hogy a referencia-órajelen (822 MHz mag-, 1644 MHz shader, és 4000 MHz effektív memória) üzemelő kártya csak a halkabb és hűvösebb működés érdekében kapott elsősorban combosabb, dupla ventilátoros hűtést, ami persze tuningolásnál sem jön majd rosszul.

A Leadteknek már volt 70 mm-es légkavarókkal szerelt GTX 560 Ti kártyája, de a Hurricane változaton a szimpla ventilátoros referenciahűtéshez hasonlóan csak két darab hőcső van, viszont ezek vastagsága 6 helyett 8 mm, a ventilátorok átmérője pedig 90 mm. Az imént felsorolt változtatások együttesen azt eredményezik, hogy a ventilátorok alapjáraton 21 dB(A) zajt keltenek, maximális fordulatszámon pedig 43 dB(A) értékre kell számítani (bár erre valószínűleg nem fog sor kerülni).


[+]

A SLI-re is alkalmas kártya hátlapján két darab DVI és egy darab mini HDMI található, a tápellátáshoz pedig két PCIe tápcsatlakozóra lesz szükség. Arról egyelőre nem nyilatkozott a gyártó, hogy mennyit kell fizetni a Leadtek GTX 560 Ti Hurricane-ért, és mikor lehet majd megvásárolni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés