Hirdetés

4 x 4 cm-es házba zsúfolta új akciókameráját a DJI

Az Action 2 nem csak az előd Osmo jelölését hagyta le, de látványosan kisebb is lett annál.

A DJI 2,5 év elteltével adott utódot első akciókamerájának, az Osmo Actionnek, ezt pedig már Osmo előtag nélkül, egyszerűen DJI Action 2 néven hozzák forgalomba. A műanyag házban egy 1/1,7” méretű, 12 megapixeles felbontású szenzor és egy f2.8 fényerejű, 155 fokos látószöget kínáló lencserendszer kapott helyet, amelyek együttes munkájával 12 megapixeles állóképeket, vagy maximum 4K felbontású mozgóképeket rögzíthetünk 120 fps maximális képfrissítés mellett, míg Full HD-ban a 240 fps jelenti a felső határt.


[+]

A fentiek egy akciókamerától kicsit talán már elvártnak is számítanak, de az Action 2 nem csak specifikációival (vagy a DJI kameráitól megszokott gazdag funkcionalitásával), hanem apró, mindössze 39 x 39 x 22,3 milliméteres kiterjedésével és 56 grammos tömegével igyekszik magához csábítani a vásárlókat.


[+]

Az önmagában, kiegészítő burkolat nélkül is 10 méterig vízálló kamerán helyet kapott még egy 1,76” képátlójú, 446x424 pixel felbontású, 500 nites fényerőre képes, Gorilla Glass üveggel borított OLED kijelző is, illetve az eszköz része még egy 70 perces üzemidőt nyújtó beépített akkumulátor, 32 GB belső tárhely, valamint egy microSD kártyafoglalat is, az i-re a pontot pedig a házon elhelyezett színhőmérséklet-szenzor teszi fel.


[+]

A kamera már önmagában is elég érdekes, de a mágneses csatlakozópontoknak köszönhetően tovább bővíthetjük a rendszert különböző modulok segítségével. Többféle ilyen egységgel is készült a DJI a kamera piaci rajtjára, közülük a legfontosabb az üzemidőt 180 percre kitoló, beépített akkumulátorral rendelkező variáns, illetve az akkumulátorral és extra kijelzővel is rendelkező modul, amelyen további 3 mikrofon található, ezzel is segítve a vloggerek munkáját.


[+]

Ezeken felül találunk még a kínálatban makrólencsét, 60 méterig vízálló tokot, szelfibotos és különböző rögzítőelemeket, a kiegészítők csúcsát pedig a 350 eurós, többek közt vezeték nélküli vevőegységet és két mikrofont tartalmazó DJI Mic rendszer jelenti.

Érdekes módon az Action 2 önmagában nem lesz elérhető, kizárólag egy 420, illetve 550 eurós csomag részeként. Előbbiben a kamera mellett megtaláljuk az akkumulátoros modult, egy mágneses, rögzítőadapterekhez tartozó egységet, egy töltőkábelt és egy mágneses nyakpántot, míg utóbbinak az említetteken felül része még egy gömbfej is, az akkumulátoros egység helyett pedig a kijelzős modul figyel a dobozban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • DJI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés