Máris frissült a DirectStorage API

Az új 1.2-es verzió fejlesztői kérésekre reagál.

Az előző év novemberében érkezett meg a DirectStorage 1.1, de a Microsoft máris kiadta az 1.2-es verziót a frissített fejlesztőkörnyezet részeként. Ebben a vállalat egy fejlesztői kérésnek enged, ugyanis a korábbi DirectStorage API a fájlokat csak nem pufferelt módban volt képes megnyitni, ami az SSD-knél nagyszerű, de a HDD-knek a relatíve magas elérési idők miatt nem túl optimális.

Hirdetés

A fentiek miatt a merevlemezeket külön kódbázissal kellett kezelni, és ezt a fejlesztők nem különösebben szívlelik, sokkal inkább dolgoznának az SSD-kre és a HDD-kre is közös kódból. A DirectStorage 1.2 ezt teszi lehetővé, ugyanis a nem pufferelt mód mellé bevezeti a pufferelt mód támogatását, és ez igény szerint rákényszeríthető az adott konfigurációra. Kiemelendő ugyanakkor, hogy ennek meglépésekor le kell tiltani a BypassIO modellt, vagyis a rendszernek vissza kell térnie a tradicionális IO API-hoz.

A Microsoft szerint a fejlesztők egyéni döntése határozza majd meg, hogy az új lehetőséget az adott cím mikor használja, elsődlegesen a gyengébb teljesítményű HDD-knél lehet haszna.

További újítás, hogy mostantól lekérdezhető, hogy melyik tartalomkikódolási mód kerül alkalmazásra, és ez az információ így figyelembe vehető a textúrabeállítások alapértelmezett szintjének kiválasztásánál.

A DirectStorage 1.2-t az összes DirectStorage 1.1 implementációt biztosító rendszer képes lesz támogatni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés