A DDR3 már 2010 második negyedévében felülmúlja a DDR2-t

Jövőre biztosan véget ér a DDR2 dominanciája a memóriapiacon, ugyanis Mike Howard, az iSuppli elemzője szerint 2010 második negyedévében a leszállított memóriák több mint fele DDR3 szabványú lesz. Ez rendkívül gyors átállást sejtet, de az elmúlt hónapokban látható volt, hogy a jelenleg versenyző két memória azonos átlagár mellett keresett gazdát, így gyakorlatilag semmi nem szól a gyorsabb és kevesebbet fogyasztó DDR3 ellen.

Az Intel és az AMD már alkalmazkodott az igényekhez, és az asztali piacon lévő rendszereknek a többsége már DDR3 modulokat fogad. Az AMD 2010-ben a támogatást kiterjeszti a szerver és a mobil szegmens termékeire is, így még tovább erősödhet az új generációs memóriaszabvány piaca.


Forrás: iSuppli

Az iSuppli további előrejelzése alapján 2010 negyedik negyedévében a leszállított memóriák 71%-át a DDR3 szabványú termékek teszik majd ki, ami jelentős növekedésnek mondható. Természetesen ez azt is eredményezi, hogy a DDR2 lapkákra egyre kisebb lesz az igény, így ezek átlagárai jövőre nagymértékben megnőhetnek.

Előzmények

Hirdetés