DDR2 memóriák az Elpidától

Az Elpida Memory tegnap arról számolt be, hogy megkezdte 1 Gbit kapacitású DDR2 memórialapkáinak és az azokra épülő 2 GB kapacitású regiszteres memóriamoduloknak a szállítását. A bejelentésre néhány nappal azt követően került sor, hogy a rivális Micron elindította DDR2 szabványú chipjeinek sorozatgyártását.

A vállalat közleménye szerint rövidesen a 4 GB kapacitású modulok és a 2 GB kapacitású SO-DIMM modulok is hozzáférhetőek lesznek. A DDR2-533 szabványnak megfelelő 1 Gbites lapkák 133 MHz-es magsebességen futnak, adatátviteli sebességük pedig 533 Mbit/sec/tű, ami a modul esetében körülbelül 4,3 Gbyte/sec adatátviteli sebességnek felel meg. A lapkákat az Elpida 300 milliméter átmérőjű szilíciumszeleteken, 0,10 mikronos csíkszélességű technológiával állítja elő.

Az Elpida, akárcsak a Micron, az idén jelentős tőkeinjekciót kapott az Inteltől; a processzorgyártó a befektetések révén kívánja biztosítani a DDR2 memóriamodulok zökkenőmentes ellátását, amint a kompatibilis chipsetek hozzáférhetővé válnak. A DDR2 szabványt támogató alaplapi lapkakészletek piaci megjelenése a jövő év második negyedévében esedékes. Ekkor kerül piacra az Intel Pentium 4 processzorokhoz szánt Grantsdale, valamint a Xeon processzorokat támogató Twin Castle és Lindenhurst, és szintén ekkor lát napvilágot a VIA PT890 is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés