Igazi jogi rémálom a PlayStation 5 "befeketítése"

A Dbrand az eredeti dizájn helyett sajátot tervez, de nem adják fel a teljesen sötét álmukat.

A Sony a PlayStation 5-tel nemcsak a dizájnt vette extrémebbre, de a korábbi generációkban uralkodó fekete színt is leváltotta. Az összhatás ugyan egészen kellemes, de páran mégis inkább teljesen fekete gépre esküsznek, és számukra lehet segítség a fehér részeket feketére cserélő Dbrand Darkplates. Pontosabban csak lehetett volna, mivel a The Verge riportja szerint a Sony perrel fenyegetett, ugyanis a SIE védett terméktervének másolását látták benne.

Persze a Dbrand eleve úgy ment neki a dolognak még februárban, hogy a termékoldalon egy "Gyerünk, perelj be minket!" felirattal üzentek a Sony-nak, és a japánon mostanra engedtek is a kérésnek.

A Dbrand azonban nem adja fel. Bár a Sony dizájnját másoló kiegészítőt nem árulják tovább, viszont terveztek a helyére egy másikat. A Darkplates 2.0 már saját megoldás, vagyis nem másol semmit, ráadásul fekete mellett szürke és fehér színben is elérhető lesz.

Sony PlayStation 5 a Darkplates 2.0-val
Sony PlayStation 5 a Darkplates 2.0-val [+]

A Darkplates 2.0 érdekessége, hogy nagyobb kivágásokat alkalmaz ott, ahol a Sony konzoljába épített ventilátor kifújja a levegőt. Ez jól hangzik, de valójában nem fog érdemi változást eredményezni, mivel a PlayStation 5 teljesítményskálázása a terheléshez és nem a hőmérséklethez kötött.

A Dbrand novemberben kezdi el szállítani a Darkplates 2.0-t, amely az előrendelés során 59, megjelenése után pedig 69 dollárba kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés