Elképesztően jól megy a PlayStation 5 az Egyesült Királyságban

Semelyik másik konzolból nem adtak el egymillió darabot 39 hét alatt.

Mára világosan látszik, hogy a Sony a PlayStation 5-tel nagyjából a PlayStation 4 eladási adatait másolja, így hasonlóan sikeres az új generáció, sőt, bizonyos régiókban sikeresebb is, ugyanis a GamesIndustry riportja szerint az Egyesült Királyságban semelyik korábbi PlayStation konzolból nem talált gazdára egymillió darab, pusztán 39 hét leforgása alatt.

Ezzel a Sony egy új rekordot állított fel, ugyanis egymillió eladáshoz a PlayStation 4-gyel 42 hétre volt szükségük, és ez a konzol tartotta a korábbi rekordot, amit a PlayStation 5 három héttel megdöntött.

Az egész amiatt érdekes, mert júliusban még úgy tűnt, hogy a PlayStation 5-nek nem lesz esélye a szóban forgó rekordot megfogni, ugyanis a bemutatástól számított időszakot figyelembe véve végig hátrányban volt a PlayStation 4 korábbi adataival szemben. De a Sony ezt nagyon rövid idő alatt megfordította, méghozzá annak köszönhetően, hogy nagy mennyiségű konzolszállítmányokkal árasztották el az Egyesült Királyság boltjait, és volt is a készletre vevő, ami mindössze pár hét alatt, konkrétan augusztusra összehozta az új rekordot.

Az Egyesült Királyság piacán egyébként hagyományosan erős a PlayStation márkanév, így nem meglepő, hogy főleg ezt a rendszert keresik az emberek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés