Hirdetés

Darabokra szedték a Xiaomi notebookjait

A 12,5 és 13,3 hüvelykes Mi Notebook Air belseje nem maradhatott sokáig titokban.

Hirdetés

Ezúttal nem a "teardownok" koronázatlan királya, az iFixIt, hanem a kínai IT168, valamint Sami Luo publikálta az első Xiaomi notebookok szétszedését. A népszerű kínai gyártó kínálatában nemrég jelentek meg a Mi termékcsaládban az Air névre hallgató masinák, melyek nagyon hasonlítanak az Apple népszerű Air termékcsaládjához, ahogyan azt korábban is leírtuk a technikai specifikációkkal egyetemben.


(forrás: IT168.com) [+]

A leírásokból és a videóból egyértelműen kiderül, hogy mi az amit sikerült az ígéretekből teljesíteni. Az például egyértelműen látszik, hogy a memória nem bővíthető egyik gép esetében sem, noha a felhasználási területet tekintve vélhetően a 4-8 GB elég lesz a többségnek. Ami az adattárolókat illeti, két M.2 foglalat került a gépekbe, tehát összesen két SSD befogadására képesek (gyárilag 128 és 256 GB-os Samsung tárolók foglalják el az egyik foglalatot), míg hagyományos SATA csatolós tárolókra, így például merevlemezek behelyezésére nincs mód hely hiányában.


(forrás: IT168.com) [+]

A kisebbik, 12,5 hüvelykes masina Core m3-6Y30 központi egysége passzív, a 13,3"-es Core i5-6200U processzora és GeForce GT940MX GPU-ja közös dupla ventilátoros hűtéssel dolgozik. Az akkumulátorok az LG gyártmányai, a kisebbik modellben 4866 mAh-s, 37 Wh-s, míg a nagyobbikban 5107 mAh-s, 39 Wh-s akku tárolja az energiát.

További képek az IT168 oldalán.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés