Nem csalás, nem ámítás: megérkeztek a Xiaomi notebookjai

Kétféle méretben befutó Mi Notebook Air megoldások az Apple masináit idéző notebookcsalád első tagjai.

Régóta rebesgetik pletyka szinten, hogy a Xiaomi az okotelefonok, akciókamerák (és sok más termékcsoport) után a notebookok piacára is rárepülne. Az szivárgások és előzetesek az Apple Macbook Airhez hasonló notebookokról szóltak, és úgy tűnik, ezek nem is álltak távol a valóságtól, ha a mostani, hivatalosnak tekinthető bejelentést nézzük. Olyannyira nem, hogy a termék neve Mi Notebook Air lett, a dizájn pedig valóban kísértetiesen hasonlít a kaliforniai vállalat hasonló nevű termékeihez.


[+]

A kínai vállalat szinte minden részletet elárult az újdonságokról. Ez alapján most már tudható, hogy rögtön két notebookot is piacra küldenek az egyiket 12,5 hüvelykes, a másikat 13,3 hüvelykes képátlóval, mindkettőt Full HD felbontású kijelzővel. A paneltípusról egyelőre nincs hír, de valószínűleg valamilyen nagy betekintési szöget kínáló kijelzővel lesznek majd felszerelve.


[+]

Az 1,28 kilogrammos, 14,8 milliméter vastag fémházas 13,3 hüvelykes kiadásba Intel Core i5-6200U processzor, 1 GB GDDR5 fedélzeti tárral ellátott NVIDIA GeForce 940MX GPU, 8 GB DDR4 RAM, illetve 256 GB-os PCIe SSD lesz fellelhető. A gyártó ezenkívül biztosít még egy üres SATA csatlakozót, illetve memóriabővítési lehetőséget is. A 40 Wh-s akkumulátor fél óra alatt 50%-os szintre tölthető az Type-C csatlakozón keresztül, míg egy teljes feltöltéssel 9,5 órás üzemidő elérésére képes. Az összeállításból az említetteken felül nem hiányzik az AC-s Wi-Fi, a Bluetooth, a háttérvilágítással ellátott billentyűzet, a két USB 3.0-s port, egy pár AKG hangszóró, a HDMI kimenet, illetve a 1 megapixeles webkamera sem.

A kisebbik, 1,07 kilogrammos, 12,9 milliméter vastag modellben Intel Core m3 dolgozik IGP-vel, 4 GB RAM és 128 GB SATA SSD társaságában, de állítólag ebben a gépben lesz egy szabad mini PCIe foglalat, és valószínűleg a bővíthetőséget is megoldják. Ez a masina csak egy darab USB 3.0-s portot kap, továbbá lesz még egy HDMI kimenete, valamint a dupla AKG hangszórókat, az AC-s Wi-Fit és a Bluetooth-t sem felejtik ki belőle. Az akku üzemideje 11,5 óra körül alakul.


[+]

A Xiaomi Mi Notebook Air 12,5 hüvelykes változatát 3500 jüan, azaz mintegy 150 000 forintért kínálják, míg a 13,3  hüvelykes változatért 5000 jüant, azaz 214 000 forintot kérnek az augusztus 2-i megjelenéskor, Kínában. Arról egyelőre nincs hír, hogy más piacokon mikor lesz kapható, de az már biztos, hogy mindkettő elérhető lesz ezüst és arany színben, illetve számos extra kiegészítővel is készül a vállalat. További extra, hogy a gép feloldása a Mi Band 2 karpereccel is lehetséges lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés