Befutott a PC-hez és Mac-hez is használható kétoldalas D-Link Boxee távirányító

A D-Link tavaly megjelent Boxee Box médialejátszóját ugyan még nem teszteltük a PROHARDVER! hasábjain belül (de már folyamatban van), de annyit biztosan állíthatunk, hogy a hardver egyik legérdekesebb része a speciális, kétoldalas rádiós távirányító. Ennek egyik oldalán a videolejátszáshoz és a menüben való navigáláshoz szükséges gombokat találjuk, míg a másikon egy QWERTY kiosztású billentyűzet fedezhető fel, amit elsősorban a beépített webböngészőhöz és különböző widgetekhez használhatunk, de a beállítás során is hasznát vehetjük azoknál az opcióknál, ahol valamilyen szövegbevitelre van szükség.


[+]

A D-Link által készített Boxee Box hardveren futó Boxee médialejátszó szoftver PC-re (windowsos és linuxos változatban) valamint Mac-re egyaránt letölthető és telepíthető. A szoftvert előszeretettel használják HTPC-s körökben, főleg tőlünk nyugatabbra, valamint az USA-ban. Mostantól azonban nem csak a Boxee Box hardver tulajdonosai élvezhetik a speciális távirányító képességét, hanem bárki, aki megvásárolja az eszközt, amihez egy vevőegységre is szükség van. Míg a Boxee Box esetében a vevőegység be van építve a házba, addig külön távirányítót vásárló vevők egy mini USB-s megoldást kapnak. Természetesen az eszköz nem csak kizárólag a Boxee szoftver alatt működik, hanem az operációs rendszeren belül bárhol hadra fogható, mint bármely más USB-s beviteli eszköz.

A Boxee távirányító 50 dollárba fog kerülni, ám kérdéses, hogy idehaza is lesz-e belőle megvásárolható példány, vagy amerikai rokonainkhoz kell fordulnunk segítségért, ha feltétlenül ilyet szeretnénk vásárolni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés