Hirdetés

Cube U9GT V androidos tablet Retina kijelzővel, almás logó nélkül fél áron

A kínai tabletpiac koppintási képességét soha nem kellett félteni, ezek egykoron gyenge minőségű, mondhatni gagyi utánzatok voltak, de az utóbb időben olyan fejlődésen estek át, hogy kedvező ár/érték arányukkal a komolyabb márkáknak egyre veszélyesebb konkurenciát állítanak. A Cube is egy olyan kínai gyártó, amely életképes tabletjeikkel komolyabb figyelmet harcoltak ki magának, és nem csak a hazai piacon, de világszerte.


(forrás: Liliputing)

Azonban a klónháború még messze nem ért véget, most például az Apple harmadik generációs iPad-jében debütáló Retina kijelző ragadta meg a távol-keleti replikátorok „fantáziáját”. Ennek első hírnöke a Cube U9GT V tablet, amelynek 9,7 hüvelykes képátlójú megjelenítője 2048x1536 pixeles felbontással rendelkezik, ami megegyezik az Apple Retina kijelző 264 ppi-s pixelsűrűségével. A gyártó a specifikációban a panel típusával kapcsolatban csak annyit említ meg, hogy Retina, így nem lehet tudni, hogy csak a felbontást másolták, vagy esetleg tényleg egy hasonló minőségű kijelző került a masinába.

Emellett a hardverre sem lehet panasz, hiszen egy duplamagos, 1,6 GHz-en ketyegő Rockchip RK3066 található a fedélzeten, amely a négymagos Mali-400 IGP-vel és az 1 GB memóriával karöltve versenyképes tempót nyújt. Csatlakoztathatóság szempontjából a szokásos vezetékes és vezeték nélküli technológiákat támogatja, azonban beépített 3G modemmel nem rendelkezik, és sajnos HDMI kimenetet sem említenek a specifikációban. A tábla táplálását két 4000 mAh-s akkumulátor végzi, vagyis 8000 mAh-s összkapacitásból gazdálkodhatunk. Az előlapi és hátlapi kamerákat sem spórolták ki, ezek felbontása egyaránt 2 MP.

A Cube U9GT V-nek szoftveres szempontból sincs miért szégyenkeznie, ugyanis érkezésekor a jelenlegi legújabb Androidot, a 4.1-es (Jelly Bean) operációs rendszert futtatja majd. Természetesen ez a tablet is képességeihez mért remek vételárával kíván harcba szállni, az októberben megjelenő U9GT V vételára 16 GB tárterülettel 256 dollár lesz, azonban 10 darab rendelése esetén darabonként csak 239 dollárral kell számolni, így kijelenthető, hogy a szintén 16 GB-os iPad 3-hoz képest körülbelül fele annyiba kerül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Cube

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés