2017. október 17., kedd

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

Csendben érkezett egy Radeon Software Hotfix meghajtó

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Befutott a 16.1-es Hotfix jelölésű, Crimson Edition családba sorolt WHQL eszközillesztő.

Az AMD elérhetővé tette a Radeon Software legújabb kiadását. A 16.1-es verziójú, Crimson Edition családba sorolt WHQL aláírással rendelkező drivercsomag a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000(OEM), valamint az R7 és R9 200, 300 , illetve Fury szériás grafikus kártyákhoz, az eddig megjelent APU-khoz, valamint a Mobility HD 7000M és 8000M sorozatba tartozó mobil Radeonokhoz telepíthető, azaz mindenre, amiben GCN architektúra dolgozik. Fontos adalék, hogy a Toshiba, a Sony és a Panasonic nem engedélyezte a notebookokhoz tartozó terméktámogatást, így az említett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált. Ugyanez igaz a Windows 8-ra is, amelyet Windows 8.1-re kell frissíteni.

Hirdetés

A Hotfix jelölés miatt ez a meghajtó az előző 15.12-es opcióhoz képest nem tartalmaz új rutinokat, így a fő komponenseinek verziószáma változatlan. Emiatt a korábbi WHQL aláírás sem veszik oda, hiszen a Microsoft nem csomagokat, hanem komponenseket szignál.

Az új driver elsődlegesen a hibajavításokra koncentrál, amelyek új profilok formájában érkeznek. Ezekkel számos játékkal kapcsolatos probléma megszűnik, illetve a Gaming Evolved applikáció egyes funkcióival kapcsolatos hibák is korrigálásra kerültek. Fontos megjegyezni, hogy bizonyos játékok esetében a javítást nem maga a driver, hanem a játék egy új frissítése tartalmazza, amit az új profil csak lekövet. Ilyen például az Elite: Dangerous Windows 10 alatt jelentkező, lassulásra vonatkozó problémája, aminek a korrigálásához az új eszközillesztő telepítése mellett az említett játékot is frissíteni kell a legújabb verzióra. Szintén javításra került az a probléma is, ami miatt az egyes hardverek a megszokottnál valamivel többet fogyasztottak videolejátszás során, illetve az új telepítő egyes hibáit is sikerült megoldani. Mindemellett javítottak számos, AMD FreeSync technológiával kapcsolatos hibát.

A Radeon Software Crimson Edition 16.1-es Hotfix szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.