2017. október 17., kedd

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

Felkészült pár érkező játékra az új Radeon Software Hotfix meghajtó

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A 16.2-es Hotfix jelölésű, Crimson Edition családba sorolt eszközillesztő a játékokhoz kínál friss optimalizálásokat.

Hirdetés

Az AMD elérhetővé tette a Radeon Software legújabb kiadását. A 16.2-es verziószámú meghajtócsomag a szokásos hibajavítások mellett CrossFire profilokat kínál a megjelenés előtt álló The Division és a már elérhető XCOM 2 című játékokhoz. Mindemellett a Rise of the Tomb Raider és az Ashes of the Singularity című játék további optimalizálásokat kapott. Utóbbi esetében az újabb profil a még megjelenés előtt álló, béta 2-es frissítéshez érkezett, és elsődlegesen DirectX 11-es módban kínál előrelépést a teljesítmény tekintetében, de a DirectX 12-es tempó is nőhet valamelyest a hivatalosan nem kiadott tesztmeghajtóhoz képest.

A 16.2-es verziójú, Crimson Edition családba sorolt drivercsomag a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, illetve Fury szériás grafikus kártyákhoz, az eddig megjelent APU-khoz, valamint a Mobility HD 7000M és 8000M sorozatba tartozó mobil Radeonokhoz telepíthető, azaz mindenre, amiben GCN architektúra dolgozik. Fontos adalék, hogy a Toshiba, a Sony és a Panasonic nem engedélyezte a notebookokhoz tartozó terméktámogatást, így az említett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált. Ugyanez igaz a Windows 8-ra is, amelyet Windows 8.1-re kell frissíteni.

A Radeon Software Crimson Edition 16.2-es Hotfix szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.