Itt a Creative első érintőképernyős ZENedoboza

A Creative a napokban jelentette be népszerű hordozható médialejátszójának, a Zen X-Fi-nek a következő verzióját, a Zen X-Fi 2-t. Az előd Wi-Fi-s változatát annak idején mi is teszteltük, és meg voltunk elégedve a készülékkel. Az X-Fi 2 első ránézésre külsőleg változott is meg nem is. A forma nagyjából megmaradt, de az új készülék szélesebb és laposabb lett, pontosabban 10 x 5,6 centiméteres alapterületéhez egy centiméteres magasság társul. Az alsó rész íveit is jobban lekerekítették. A 3x3-as gombcsoport eltűnt róla, szerepét a megnövelt méretű, 3 hüvelyk képátlójú, 262 000 szín megjelenítésére képes érintőkijelző vette át. Az X-Fi 2-re tévékimenet is került, amit a hozzá külön, 20 dollárért árult kábellel használhatunk.

Belül már nincs ennyi újdonság. A lejátszó támogatja az MP3, WMA, AAC és FLAC fájlokat, a videók közül pedig a WMV9, Xvid, Divx 4-5 és az MPEG4 formátumúak sem jelentenek neki gondot. Ezenkívül JPEG és BMP képeket is nézegethetünk vele. A beépített hangszóró és mikrofon is megtalálható rajta, csakúgy, mint a rádió. Az X-Fi 2 rendelkezik egy alapszintű naptárral és kapcsolatkezelővel. Ébresztőnket magunk választhatjuk ki a zenéink közül. Az SD kártyaolvasót pedig microSD foglalat váltotta fel.

Az új Zen menürendszere teljesen megújult, de erre szükség is volt, hiszen ezúttal kizárólag az ujjunkkal tudunk navigálni. Egyetlen gomb került a képernyő mellé, ezzel a főmenübe léphetünk vissza. Természetesen a Creative X-Fi audiorendszere szolgáltatja a PMP hangzását. A médialejátszó három méretben, 8, 16 és 32 GB tárhellyel kapható, 129, 179 és 229 dolláros áron. Wi-Fi-s változatról egyelőre nem tudunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés